Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü'nde “Sazımızın Telinden Kadınlarımızın Dilinden, 8 Mart’ta 8 Bin Kadın Türkü Söylüyor” etkinliği düzenleyecek. Türkiye’nin en kalabalık halk korosu oluşturularak, kadına yönelik şiddet türkülerle protesto edilecek. Demokrasi Meydanı’nda saat 14.00’te başlayacak etkinlik için haftalar önceden hazırlıklara başlandı. Sanatçı Saime Cantürk’ün koordinatörlüğünü üstlendiği proje kapsamında İzmir’in birçok ilçesinde komiteler oluşturuldu, dernekler, sendikalar ve muhtarlıklarla işbirliği yapıldı.

En az 8 bin kadının katılması planlanan etkinlikte, Türkiye’nin en kalabalık halk korosu oluşturulacak. Aliağa’dan Çeşme’ye, Seferihisar’dan Tire’ye kadar pek çok ilçeden binlerce kadın, dev koroda yerini alacak. Sanatçılar Cantürk, Makbule Kaya ve Hayal Has’ın sahneye çıkacağı organizasyonda türküler, hep bir ağızdan barış ve eşitlik için söylenecek. Son dönemde artan kadına şiddet olayları da türkülerle protesto edilecek. Etkinlik, kadın hakları konusunda toplumsal bilinç oluşturulması hedefine de katkı sağlayacak.

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hafta boyunca başka etkinliklere de imza atacak. 2 Mart Pazartesi saat 16.00’da, Çarşı Kültür Merkezi’nde "3. Sayfa Kadın Haberleri ve Karma Sergi" açılacak. 4-8 Mart arasında, Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda "El Emeği Ürünleri Satış Kermesi" düzenlenecek. 6 Mart Cuma saat 16.00’da, Mavişehir Arena’da "Kadın Masterler Futbol Turnuvası" oynanacak. 7 Mart Cumartesi saat 16.00’da Çarşı Kültür Merkezi’nde, Burhaniye Öykü Atölyesi tarafından "Ey Kadınlar Neredesiniz?" adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. 8 Mart Pazar saat 11.00’de Karşıyaka Çarşı’da, ritm grubu gösterileri yapılacak. Saat 20.00’de ise Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda, "Kadın İsterse" oyunu sahnede olacak.

Editör: TE Bilisim