Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 2005 yılında ‘okula gidiyorum’ diyerek evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan E.K dosyasını yeniden açarak soruşturma başlattı.

Özel bir ekip kuran Asayiş Şubesi, kaybolduğunda 16 yaşında olan E.K'nın o dönem ki telefon görüşmelerini Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) alarak çok sık görüşme yaptığı ve eski sevgilisi olan 28 yaşındaki S. A.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunda genç kızla bir süre sevgili olduğunu anlatan S. A., E. K'nın bir bekçi tarafından öldürülerek nehre atıldığını iddia etti. S.A. ifadesinde, “E.K ile o gün Meriç Nehri kenarında buluştuk. Bir süre oturduktan sonra cinsel ilişkiye girdik. Bu sırada oralarda dolaşan bir bekçi bizi görüp yanına çağırdı. Biz gördüğünü söyledi. Daha sonra kimlik bilgilerimizi ve telefon numaralarımızı aldı. Elinde silah olduğu için korkup dediklerini yaptık. Bir gün sonra beni arayarak ‘kız arkadaşını da al aynı yere gel’ dedi. Bende E.K'yı alarak yanına gittim. Kız arkadaşımla birlikte olmak istediğini söyledi. Bu sırada aramızda tartışma çıktı ve silahlıyla E.K'yı karnından vurarak öldürdü. Beni de kimseye söylememem için silahla tehdit etti. Cesedi yok etmek içinde silah zoruyla yardım etmemi istedi. Beraber üzerindeki kıyafetleri çıkardıktan sonra ayaklarına taş bağlayarak Meriç Nehri’ne attık. Kimseye korkumdan bir şey diyemedim.” dedi.
NEHİRDE ARAMA YAPILDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleriyle birlikte Meriç Nehri’nin Yunanistan Sınırı’ndaki Kazanova mevkiinde yer gösteren S. A., E.K'yı F. K.’nın silahla tehdit etmesi üzerine nehre attıklarını ifade ederek 8 yıl önce genç kızın atıldığı alanı gösterdi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler 8 yıldır kayıp olan ve öldürüldükten sonra ayağına taş bağlanarak nehre atıldığı öne sürülen alanlarda inceleme yaptı. Nehre girerek arama yapan dalgıç polisler genç kızın cesedini bulamadı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Polis ekipleri S. A.’nın ifadesi üzerine Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nda bekçi olarak çalıştığı belirlenen 40 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası F. K.’yı da gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, E. K'yı tanımadığını ileri sürdü. Zanlılar Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde 2 gün gözaltında kaldıktan sonra işlemleri tamamlanan 40 yaşındaki F. K. ile 28 yaşındaki S. A. elleri kelepçeli olarak Edirne Adliyesi’ne sevk edilerek sorguya alındı.

2005 YILINDA KAYBOLMUŞTU
Edirne Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi 2'nci sınıf öğrencisi olan Ebru Koç, 11 Ocak 2005 tarihinde ‘okula gidiyorum’ diyerek üniformalı olarak evinden çıktı. Akşam saatlerinde evine dönmemesinden şüphelenen baba Remzi Koç, polis ekiplerine haber vererek kayıp başvurusunda bulunmuştu. Kaybolduğunda 16 yaşında olan Ebru Koç’tan 8 yıldır haber alınamıyor.
Editör: TE Bilisim