İhlaszede’lerin 400 milyon dolarlık alacağı 9 ay sonra buhar olacak. 68 bin İhlaszede'nin sesi TBMM'de yeniden yankı buldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin zaman aşımının kıskacındaki İhlaszede'ler için hazırladığı kanun teklifi ve araştırma önergesi Meclis gündemine geliyor. İşte o kanun teklifi;

’80 BİN KİŞİ MAĞDUR’

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

“İhlas Finans, 10 Şubat 2001 tarihi itibarıyla genel hükümlere göre tasfiye sürecine girmiş, bu tarihte söz konusu kuruluşun tasfiye ilanında tüm hak sahiplerine paralarının en fazla 5 yıl içinde ödeneceği duyurulmuştur.

Ne var ki söz konusu özel finans kurumunun tasfiye işlemleri bugüne kadar TMSF tarafından değil, 4672 sayılı Yasa hükümleri uyarınca, tasfiye memurları tarafından yürütülmekte olduğu için,100 bine yakın (halen bunun 80.000 kişi dolayında olduğu ifade edilmektedir) İhlas Finans mağduru, yaklaşık 17 senedir alacaklarının kendilerine iade edilmesini beklemektedir.”

’17 YIL OLDU, BORÇLAR HALA ÖDENMEDİ’

“Tasfiye Halindeki İhlas Finans Kurumu AŞ'nin internet sitesinden yayınlanan duyuruya göre tasfiye sürecindeki söz konusu borçların Devlete ait olan bölümü, personel borçları ve cari hesap borçlarının ödenmesi işlemleri tamamlanmış fakat katılım hesabı borçlarının mudilere ödenmesi aradan geçen yaklaşık 17 seneye rağmen tamamlanmamıştır.”

19.10.2005 TARİH VE 5411 SAYILI BANKACILIK KANUNU'NA BİR GEÇİCİ MADDE EKLENMESİ (İHLAS FİNANS MAĞDURLARININ ALACAKLARININ IADESI) HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

“Özel Finans Kurumlarının tasfiyesine kaldığı yerden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından devam edilir. Tasfiye kapsamındaki alacakların tasfiye kapsamındaki borçları karşılamaması halinde aradaki fark özel finans kurumunun yönetiminidoğrudan ya da dolaylı olarak tek başına veya birlikte elinde bulunduran hissedarlardan tahsil edilir.

Fon, söz konusu özel finans kurumlarının tasfiyesine ilişkin olarak bu Kanun ile diğer kanunların kendisine vermiş olduğu görev ve yetkilere sahiptir.”

KILIÇDAROĞLU: 'BU KANUN TEKLİFİNE EVET DEYİN'

Sözcü'nün 70 bin İhlaszede için yaptığı gazeteciliğe teşekkür eden Kılıçdaroğlu; AKP, MHP, HDP ve İYİ Parti milletvekillerine seslendi ve "Eğer siz kul hakkından yanaysanız, kul hakkını savunuyorsanız, alın terini savunuyorsanız, emeği savunuyorsanız, Allah'a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz." dedi.

Kaynak:
Sözcü

Editör: TE Bilisim