Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Talat Sezen, ömrü boyunca arzuladığı Kur’an okumaya 81 yaşında başladı. Sezen, 2 ay gibi kısa bir sürede Kur’an okumayı öğrendi.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki Yeni Türkmenoğlu Camii'nde yatsı namazından sonra bir araya gelen yaşları 50 ile 81 arasında değişen 25 kişilik grup, 2 ayda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Kursiyerlerden Talat Sezen, namaz kılmak için gittiği camide İmam-Hatip Erol Özer’in başlattığı akşam kursuna devam etti. Derslerini aksatmayan Sezen, iki ay sonunda yıllardır arzuladığı Kur’an okumayı öğrendi. Daha önce birkaç süre dışında bir şey bilmediğini aktaran Sezen, “Gençliğimden bu yana Kur'an-ı Kerim'i okumayı istiyordum. Yüce kitabımızla tanışmak bu yaşta nasip oldu. Şükürler olsun.” dedi. Gençlere ‘öğrenmek için yaşlanmayı beklemeyin’ tavsiyesinde bulunan Sezen, “Hocamızdan Allah razı olsun. Keşke daha önceden öğrenseydik.” diye konuştu.

Yeni Türkmenoğlu Camii İmam Hatibi Erol Özer, akşam derslerine Elif-Ba ile başladıkları, bunun yanında temel dini bilgiler ve tecvid dersleri de verdiklerini söyledi. Yaşları ilerlemiş olmasına rağmen öğrencilerin azmi ve öğrenme isteğinin gençlere örnek olması gerektiğini aktaran Özer, “Sadece ezan vakti camiye gelip, namazı kılınca dağılan değil; kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmi sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaat oluşturmayı hedefliyoruz.“ dedi.

Editör: TE Bilisim