Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

Bursa’da bir bayan, telefon dolandırıcılarına inanıp altın dolu poşeti çöp kutusunun yanına bırakıp ayrıldı. Kadının koyduğu poşeti alan sahte polis, dolandırıcı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık olayları vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Telefonla vatandaşları arayan ve kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar altın ve paraları alarak ortadan kayboluyor.
Son olarak Bursa’da yaşanan olay bu kadar da olmaz dedirtti. Bir bayan vatandaşı arayıp kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı kadının 9 bin liralık altınını aldı.

Edinilen bilgiye göre; 2 Mart 2015 günü saat 17.00 sularında meydana gelen olayda Bursa merkez Osmangazi ilçesi Tayakadın Mahallesi'nde ikamet eden 45 yaşındaki A. E.’yi telefonla arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak, “Bursa’da bir kuyumcu soygunu gerçekleşti. Kuyumcuda senin kimliğin bulundu. Ayrıca kuyumcudan çalınan altınların sizin evde olduğu tespit edildi. Biz çok gizli bir operasyon yapıyoruz. Diğer polislere de haber verme çünkü onlarında haberi yok. Operasyon bozulur. Seni kurtarabilmemiz için evdeki altınları bir poşete koy ve tarif edeceğimiz yere bırak. Altınlar incelendikten sonra sana geri getirilecek. Yoksa sende bu soyguna dahil olursun.” şeklinde korkuttu.

Dolandırıcılara inanıp paniğe kapılan A. E. bunun üzerine evdeki 9 bir TL değerinde ki altınları siyah bir poşete doldurarak getirip dolandırıcıların tarif ettiği çöp bidonunun yanına bıraktı. A. E. buradan ayrıldıktan sonra çöp bidonunun yanına yaklaşan diğer dolandırıcı Cumali K. (30) altın dolu poşeti alarak kayıplara karıştı.

Daha sonra altınları bıraktığını söylemek için aradığı numaraya ulaşamayınca dolandırıldığını anlayan. A. E.’nin haber vermesi üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi yankesicilik ve dolandırıcılık büro amirliği ekipleri altınları alan Cumali K,’yı bir gün sonra Kent Meydanında yakaladı. Şahsın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinden eşgalini belirleyen polis ekipleri, Cumali K.’yı çantasının markası ve montundan yola çıkarak yakaladı.

DOLANDIRICILIK OLAYI AN BE AN KAMERAYA YAKALANDI

Bu arada Bursa’da gerçekleşen dolandırıcılık olayında dolandırıcıların A. E.’yi dolandırma anı ve Cumali K.’nın altınları alması güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Burada merkezdeki dolandırıcının mağdur bayan A. E. ve Cumali K. ile birlikte aynı anda telefonda konuştuğu görülüyor.

Görüntülerde telefonla konuşan mağdur bayan A. E.’nin telefonla çöp bidonunun yanında bir süre konuştuktan sonra elindeki altın dolu poşeti çöp bidonunun yanına bırakarak ayrılması görülüyor. Ardından yine telefonla konuşarak çöp bidonunun yanına yaklaşan Cumali K. yerdeki poşeti alarak kayıplara karışıyor.
Olaydan sonra harekete geçen polis ekipleri tarafından bir gün sonra yakalanan Cumali K. sorgusunun ardından adli mercilere sevk edildi.

Editör: TE Bilisim