İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
 Ramazan Bakkalın Facebook'taki güzel yazısı
En Katolik majesteleri
Borrel deyyu.u yine Ankara’da
İt ürse de Kervan yürüyecek...

5 Aralık 2004 tarihinde Beşitaş’taki SWİSS otelde konferans veren A.B. Parlamentosu Başkanı BORREL’in 
“Diyarbakır’a gideceğim, Leyla Zana ile buluşacağım. Diyarbakır’a giden ilk AB Parlamento başkanı olacağım” 
deyince sözünü kesip salonu inleten bir sesle gürlemiştim;

  “Sizin Diyarbakır’da ne işiniz var? Bask’a ttiniz mi? Bask’ta konuştunuz mu da Diyarbakır’a gidiyorsunuz? 5 Bin yıl daha Anadolu’dayız. Vatanseverler bu ülkeyi size böldürmeyecek. Avrupa Birliği bahanesiyle Türkleri aptal yerine koyamazsınız. 
 Denizli’de, Bilecik’te de fakirler var. Ne  işiniz var Diyarbakır’da. 
Gitmeyin oraya. Sizi bırakmıyoruz...”

Herkes tarafından takdirle karşılandı bu çıkışım. 
TRT için hazırladığın TV. Dizilerinden daha çok tanıttı Ramazan BAKKAL’I. 
*
Borrel efendi AB Güvenlik komiseri olarak yine Ankara’yı yol etti. Bu sefer de Doğu Akdeniz’deki –Libya’daki varlığımıza karşı çıkıyor. 
Gazeteciliğe devam ediyor olsaydım,  bir Avrupalının yazdığı şu cümlelerin yer aldığı bir mektubu eline tutuşturur, önce şu kirli geçmişiniz için Müslümanlardan, Yahudilerden özür dileyin ondan sonra konuşun derdim: (*)

YAHUDİLERE

“1492 tarihinde Granada Yahudiler için sığınak olmaktan çıktı. İsabel ile Fernando  bütün Yahudilere, yanlarına hiçbir şey almadan İspanya’yı terk etmelerini emrettiler. 200 bin kadar Yahudi İspanya’yı terk etti.  16. Yüzyıl içinde İspanya gibi Portekiz den de Yahudileri resmen kovdu. 

MÜSLÜMANLARA
İspanya’dan  Müslümanları da kovdular. Kalan Müslümanların bir kısmı (50 bin Müslüman topluca olmak üzere) 1499 yılında zorla vaftiz edildi.  S.153 
Kastilya’daki tüm Müslümanlara ya Hıristiyan olmaları ya da gitmeleri emredildi. İslamiyet’le ilgili eserler yakıldı. Yahudiler ve birçok Müslüman kendilerine kucak açan Sultanın (Osmanlı) ülkesine göç etti. Diğerleri dinlerini değiştirdi ve MORİSKO oldular. 
Engizisyonun Yahudi ve Müslüman hayat tarzını sürdürdüklerinden şüphe ettiklerine  müdahale yetkisi vardı. Ramazan ayı boyunca oruç tutan, namaz kılan, abdest alan, Müslüman gibi giyinen muska takan, ölülerini Müslüman adetlerine göre  gömen veya başka şüphe uyandırıcı şeyler yapan kadınlar ve erkekler tutuklanıyor, hapse atılıp sorgulanıyor, halkın önünde küçük düşürücü muameleye tabi tutuluyor, bazen de idam ediliyordu. 
1609 yılında Kral 3. Felipe, Moriskoların İspanya’yı terk etmeleri için ferman çıkardı.  Osmanlı ve diğer Müslüman ülkelere ( kâfir topraklarına) gideceklere 7 yaşından küçük çocuklarını İspanya’da bırakmalarını ve kilise yetkililerine veya eski Hristiyan ailelere teslim etmeleri emredildi.  300 binden fazla Morisko İspanya’yı terk etti. Hristiyanların evlerinde köle olanların, Hristiyanlarla evlenmiş olan kadınların, manastıra kapananların ve bazı Hristiyan toprak sahiplerinin kiracılarının İspanya’da kalmalarına izin verildi. / 156
Moriskoların erkek çocuklarına, okumalarını veya silah kullanmalarını gerektirecek bir meslek öğretilmeyecekti, kız-erkek, tüm çocuklar Engizisyon önünde günah çıkartacaklardı. 

Engizisyon  Moriskoların yanı sıra, Protestan olduklarından şüphe edilenleri de yargılayıp idam etti...”

En Katolik Majesteleri
Papa 6. Aleksander İspanya’yı Yahudilerden ve Müslümanlardan temizlemeleri ve Papalık devletlerinin savunması için askeri yardım sağlamaların sebebiyle Fernando ile İsabel’e “En Katolik Majesteleri” unvanını verdi. 156
Papa efendinin yobazlığının  yorumunu size bırakıyorum.
*
Şimdi savunun kendinizi  Bay BORREL....
Önce insanlığa karşı işlediğiniz suçların hesabını verin.
Bu hesabı vermeden bir daha Ankara’ya gelmeyin.
Sokaklarımızı, meydanlarımızı kirletmeyin...
Daha da önemlisi, Türkiye’nin çıkarlar gereği  yaptığı işlere karışmayın.
*
“İt ürür kervan yürür” demiş atalarımız.
Türk milletinin kervanı yürüyecek...
Boşuna nefes tüketirsiniz...

             (*)Erken Modern Dönemde Avrupa /  Merry Wiesner-İş Bankası Yayınları. 6.Basım -  2019

Editör: TE Bilisim