Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Abant Platformu toplantılarının 28'incisi 'Türkiye Üzerine Farklı Bakışlar' konusuyla devam ediyor. Toplantının üçüncü gününde 'Katılımcı demokrasi' masaya yatırılıyor. Katılımcılar, Abant'ın geleneksel hale gelen toplu fotoğrafını çektirdiler. Toplantı, sonuç bildirgesiyle tamamlanacak.

Toplantıda konuşan gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, yüzde 10 barajının düşmesi gerektiğini ifade etti. Ilıcak, barajın düşmesi halinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin sadece bir bölgenin partisi olmayacağını bütün Türkiye'nin partisi olacağını kaydetti. Kürt kimlikli bir partinin etnik kimlikle çıkmasının engellenmesi açısından, bunun çok faydalı olacağını belirten Ilıcak, Türkiye'nin yüzde 10 barajına sıkı sıkıya tutulmasının geçmişteki tecrübelerle ilgili olduğunu söyledi.

Türkiye'de büyük kitle olarak Kürtler ve dindarların hep dışlandığını savunan Ilıcak, Kürtlerin Türkiye'de bakan, cumhurbaşkanı olduğunun söylendiğini hatırlatarak, "Bu doğru, ancak bunlar olmadan önce kendi kimliklerinin inkar edilmesi ve Kürtçe konuşmamaları isteniyor." dedi.

Editör: TE Bilisim