MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Eminönü’nde ABD’li iki askerin başına çuval geçirmeye çalışan ve Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğu belirtilen 13 kişi hakkında 9 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, ABD’li askerler Mark Antony Craddock ve Henry Francisco Navarro müşteki olarak yer aldı.

ABD donanmasında asker olan müştekilerin turistik amaçlı olarak savaş gemisi ile İstanbul’a geldikleri belirtildi. İstanbul’a yanaşan gemiden ayrılan 2 askerin İstanbul’un muhtelif yerlerini gezmek için Sirkeci iskelesinden vapura binmek istedikleri anlatılan iddianamede, Amerikan savaş gemisinin Türkiye’ye geldiğini haber alan 13 şüphenin daha önceden organize olarak savaş gemisinden çıkış yapan ABD askerlerini takip ettikleri anlatıldı.

Şüphelilerin, askerlerle iskelede karşılaştıktan sonra müşteki askerleri tartaklayıp kafalarına çuval geçirmeye çalıştıkları ifade edilen iddianamede, “Müştekilerin durumu fark ederek çevreden geçmekte olan ticari bir taksiye binip olay yerinden kaçmak isterlerken şüphelilerin, içi kırmızı boya dolu olan balonları müştekilere fırlattıkları, atılı bu cisimlerden bir tanesinin müşteki Henry’nin sırt çantasına isabet ederek çantasının kırmızı renge büründüğü” denildi.

Şüphelilerin, olaydan sonra da çeşitli sloganlar attığı, böylece eylemi izinsiz toplantı gösteri yürüyüşüne dönüştürdükleri kaydedildi. Şüphelilerin, 4 Temmuz 2003’te Irak’ta ABD askerleri tarafından Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilerek Türk ordusunun manevi şahsına hakaret edilmesi olayına duydukları tepki nedeniyle eylemi gerçekleştirdiklerini söyledikleri de anlatıldı.

İddianamede, şüpheliler Ömer Hiçyılmaz, Uğur Aytaç, Uğurcan Yardımoğlu, Mahir Ege Şimşek, Sabih Güner, Erkan Büyük, Elif İlhamoğlu, Ramazan Erkin Öncan, Çağdaş Cengiz, Ersoy İrşi, İbrahim Okan Özcan, Orkun Yıldız, Basri Erol Kızıldenizli’nin ‘hakaret, basit yaralama, mala zarar verme ve kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş yapmak’ suçlarından 2 yıl 5 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianame, İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar, 4 Şubat 2015’de hakim karşısına çıkacak.

Editör: TE Bilisim