‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
ABD’nin Türkiye’ye getirdiği Patriot füze rampalarını taşıyan jemer türü askeri araçları bayan askerler Gaziantep'e götürüyor.

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği, ABD'ye ait patriot hava savunma sistemlerinin sevkiyatları aralıksız devam ediyor. Akşam saatlerinde ABD bandıralı, "Alliance Charleston" adlı gemi ile İskenderun Limanına indirilen askeri ve sivil malzemelerin sevkiyatını bayan askeri üniformalı askerlerin karayolu ile götürdüğü gözlendi. Direksiyon başında oldukça soğukkanlı gözüken bayan Amerikalı askerler jemer jiplerini de ustalıkla kullandıkları gözlendi.

Sabah saatlerinde İskenderun Otoban girişinden, askeri ve sivil tırlardan oluşan 15 araçlık sevkiyatın ardından öğle saatlerinde Patriot füze rampalarının kurulacağı askeri araçlar, kamyonlar ve Hammer jipler limandan çıkış yaparak Gaziantep’e doğru yol aldı.

Patriot Hava Savunma Sistemleri NATO askerleri ve ABD'li askerlerin gözetiminde Gaziantep'e doğru yola çıkarken, bazı askeri araçları bayan askerlerin kullandığı gözlendi.

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği, ABD'ye ait Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemide 70 araç bulunduğu ve bu malzemelerin İskenderun Limanı'na ABD'li ve NATO askeri yetkililerin gözetiminde olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilisim