Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
SON TAHLİL
ABD'nin Suriye'ye girmesi talebimiz ABD tarafından uygun görülmedi ki, hakikaten lehimizedir.
Bu tavır, Ortadoğu'da yeni bir IRAK vakıasının önlenmesi anlamına geliyor.
 
Rusya ve İranın Suriye'ye açık ve net destek vermesi, Kremlin'in ABD ve Türkiye'ye "notası" Esed politikaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine işaret ediyor. 
GÖREV BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİNİN..
.. 
Suriye mevzu Esed üstü bir mevzudur. Esed hikaye bir biblodur. Tıpkı Saddam gibi. Saddam asıldı Irak bitmedi, Esed gitse de Suriye bitmeyecektir. Esed sadece ve sadece FİLMİN ADIDIR. (Bu arada, Esad rejımıni de savunmuyoruz)
Bölgede, Türkiye nin Suriyenin iç işlerine açık açık girmesi, yeni Reyhanlı vakıaları, yeni adsız ve ne idüü belirsiz patlamalarla başka işaret fişekleri çakacaktır.
Yapılması gereken; 
İslam Konseyi Ülkeleri, başta olmak üzere Rusya ve İran dahil acilen BM toplanmalı ve bölge için acil eylem planı tasarlanmalıdır. 
..
Suriyeye sınır güney illerimizde yaşanan her patlama bölgeyi yeniden haritalandırmak isteyen güçlerin tasarımlarının bir sonucudur.
...
Devletler arası görüşmelerde ifade edilenlerle gerçekte yaşananlar çelişkiler yumağıdır. Teori ile pratik aynı değildir. Fotoğrafın büyüğü ile konuşmak gerekir. Barzani'nin planları, İsrailin Planları, Malikinin planları, Amerika'nın Planları, Rusya ve İranın planları farklı Türkiye'nin beklentileri farklıdır. 
...
Bazı muhafazakar çevrelerin Musul ve Kerkük üzerine ham hayaller kuran fikirleri ile yaşanan ve yaşanacaklarla bağlantı yoktur. PKK ya bu süreçte geleceğin Kürdistanı adına roller verilmiştir. BDP ajandaları tamamen bu programlarla doludur.Bdp nin oy aldığı illerde, "devletle vatandaşın bütünlüğü"ne dönük programları yoktur. PKK Tunceli'de yol kesip kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağlar bizden sorulur diyorlar. Çekilme denen fitne süreç PKK nın daha da markalaşmasına dönük akıllı programlardır.Henüz 15 örgüt üyesinin gittiği ifade edildi. Akşam da katırları ile dönecek bu adamlar bir hafta sonra aynı kıyafetlerle yine gidecekler. Çekilme Eylül' e kadar sürecekmişşşş. Sanırsınızki Tümen ve Garnizonları vardır, Tırlarla nakliye yapılacak gibi..Süreç Traji komik serseri bir akışa dönmüştür.
Bugün yaşadığımız dış politika, Türkiye sınırları içinde yürütülen partizan bakış açılarıyla çözümlenemeyecek kadar ciddi ve risk doludur. 
.. 
Herkes aklını başına alıp yeniden düşünmelidir
Yüksel Tuncay
18.05.2013
Editör: TE Bilisim