Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahide Güncel Yaklaşımlar Toplantısı’nın 5’incisi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 29-30 Mart tarihleri arasında yapılan toplantıda, Kongre Başkanı Prof. Dr. Ekrem Kaya günümüzde birçok hastalığın tedavi edilebildiğini ve yakın zamanda açık ameliyatların tarihe karışacağını söyledi.

Organizasyonunu Burkon Turizm ve Kongre’nin üstlendiği 5. Genel Cerrahide Güncel Yaklaşımlar konulu toplantıda, Türkiye’nin önde gelen uzmanları genel cerrahideki son gelişmelerin pratikteki uygulamalara yansımalarını tartışarak bilgi birikimlerini paylaştı. Toplantıda interaktif olarak ele alınan her bilimsel konuda birçok gelişmenin yaşandığının altını çizen Prof. Dr. Ekrem Kaya, cerrahi teknolojinin ilerlemesi sayesinde eskiden tedavisi mümkün olmayan birçok hastalığın günümüzde kolaylıkla tedavi edilebildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekrem Kaya, şu bilgileri verdi: “Özellikle Laparoskopik Cerrahi’deki gelişmeler mutluluk verici. Karnı yâ da göğsü açmadan yapılan cerrahi müdahaleler artık birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor ve gittikçe yaygınlaşıyor. Ben tahmin ediyorum ki yakın bir gelecekte açık ameliyatlar tarihe karışacak.” Organ naklindeki gelişmelerle birlikte tecrübelerin arttığına dikkat çeken Kaya, bu konuda da öncü bir ülke olduğumuza işaret etti.

İLAÇ KULLANIMINDA AKILCI OLMALI

Her kongrede ilaç kullanımı konusunda insanları ve doktorları duyarlılaştırmaya yönelik bilimsel bir konu başlığının olduğunu anlatan Prof. Dr. Kaya, “Türkiye, özellikle antibiyotik kullanımında son derece duyarsız. Öncelikle ilaç kullanımı gerekli seviyeye çekilmelidir. Sağlık Bakanlığı insanları bilinçlendirmek için her kongrede böyle bir konu olmasını zorunlu hale getiriyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim