Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Bozdağ'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"4 ayrı dosyadan iadesi ABD'den istenmiştir. Dosyalar bakanlığımızdan ABD İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmiştir. Aynı şekilde elektronik ortamlardan da gönderilmiştir. ABD tarafından değerlendirme yapıldıktan sonra Türkiye'ye iadesi bekleniyor."

İDAM AÇIKLAMASI

"Sayın Cumhurbaşkanımız da söyledi, halktan böyle bir talep gelirse bunun değerlendirmesini yaparız. Sonra da bunun çalışmaları yapılır." 

"Milletimizin mesajlarına AK Parti hükümetleri hep kulak vermiştir. O yüzden milletimizin idam talebini görmezden gelmemiz mümkün değildir. O nedenle milletimizin bu talebi değerlendirilecektir."

"15 Temmuz 2016 Fethullah Gülen'in darbe teşebbüsüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önümüzde delil toplama, analiz edilmesi gibi konular var. Dolayısıyla böyle büyük bir soruşturmanın bir iki gün içerisinde oluşturulması mümkün değil. Uluslararası hukuk gereği bizim dosyayı teşekküllü bir şekilde oluşturmamız gerekiyor. ABD'den Fethullah Gülen'in iadesini hem Cumhurbaşkanlığı, hem Dış işleri, hem Başbakanlık düzeyinde talep ettik. Ayrıca ABD'den Fethullah Gülen'in yakalanmasını istedik." 

Editör: TE Bilisim