Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Romanya’daki bir bankadan parasını alamadığını iddia eden bir kişi, kendisini Etiler’deki Romanya Konsolosluğu’nun kapısına zincirledi. Romanya'da bir bankada parasının kaybolduğunu iddia eden şahıs, adalet istediğini söyleyerek sesini duyurmak için silahlı eylem yapacağını hatta canlı bomba olabileceğini belirtti.

Parasının bir banka tarafından alıkonulduğunu iddia eden Cuma Güldal, Romanya Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Kendisini konsolosluğun kapısına zincirleyen Güldal, gazetecilerin soruları üzerine eylemin gerekçesini şöyle anlattı: “271 bin AVRO’ya tarla sattım. Kağıtları elimde. 50 bin AVRO bir arkadaşıma vekalet verdim aldım. 20 bin AVRO ben aldım. 40 bin AVRO da maliye gelip aldı. 271 bine satınca maliye vergisi geldi. 160 bin AVRO kaldı. 160 bin AVRO yok bankada. Bu banka Romanya’da bir banka. Onun için polise savcıya 2008 8. ayda dilekçe verdim. O gün bugündür ben mahkemeye çıkamadım. Mahkemeye çıkartmıyorlar. Filmi öğrendim. Benim paramı sokakta yatan dilenciye havale etmişler. Tinercide bunu aldıktan sonra ölmüş. Belki de bu adamlar öldürdü. Bir araştır bakalım. Bizi mahkeme etsinler. Haklıysam paramı istiyorum tabi ki. Ben adalet istiyorum. Benim paramı çaldılar. 20 yıldır kuyumculuk yapıyorum Romanya’da. Bu para ak para kara para değil. Yarın silahlı yapacağım eylemi. Canlı bomba olarak geleceğim buraya. Ben dediklerini yapan adamım.”

Konsolosluk görevlileri de eyleme son vermesi için şahsa sözlü uyarılarda bulundu. Eyleminden vazgeçmeyen protestocu için olay yerine güvenlik şubeden sivil polisler geldi. Demir kesme makası ile zincirler kesildi. Cuma Güldal gözaltına alınıp götürülürken, “Hem paran çalınsın hem polis seni sırtlayıp götürsün.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim