Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Adana Baro Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, eğitimde standartları yükseltmek yerine okulların kimle bağlantı olduğuna bakıldığını ve hedef gösterildiğini söyledi.

Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri ve Muhasebe Müdürü İshak Ekici Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık’ı ziyaret etti. Baro Başkanı Çıtırık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, eğitim kurumlarının başarılarını ve projelerini takdirle karşıladığını ifade etti.

Siyasi iktidarının eğitim alanında uyguladığı baskıları eleştiren Çıtırık, “Eğitimde standartları yükseltmek, evrensel değerleri korumak, araştıran, sorgulayan ve kendini ifade etme gibi özelliklere sahip öğrenciler yetiştirmek, farklılıklara duyarlılık, aykırı seslere tolerans gösterilmesi gerekirken, okulların, kimle bağlantı olduğuna bakılıyor, hedef gösterilmesi doğru değildir. Eğitimde başarılı olan kuruma karşı siyasi iktidar kendi kafasında yarattığı düşman olgusu içerisinde hareket ediyor. Ülkede huzur kalmadı. Hangi meslek grubu görevini layıkıyla yapabiliyor. Baro başkanları, avukatlar, gazeteciler sindirilmeye çalışılıyor.” dedi.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan da Adana Baro Başkanını medyadan takip ettiklerini, demokrat duruşunu beğeniyle izlediklerini ifade etti. Sultan, bütün engellemelere rağmen ödüller almaya devam ettiklerini kaydederek, “Bizim ulaştığımız yüzdelik dilime ulaşan yok. Sınavda, sporda, sanatta ve bütün projelerde ilimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Okulumuzu büyütüyoruz. 45 dönüm kapalı alanda bir arazide kurulu bir okulumuz var, Adana konseptinin çok çok ötesindeyiz.” diye konuştu.

Okullarına teşvik dahi verilmediğini hatırlatan Sultan, “Okullar hakkında kanun ve yönetmelikler var. Bu konularda bir saptaman varsa bizle uğraşabilirsin. Bize teşvik verilmiyor. ‘Vergi İncelemeleri yapılıyor, bu nedenle size teşvik yok’ deniliyor. Orada da bir şey bulunmadı. ‘Bu okullara göndermeyin’ diyor. Biz onun çocuklarını bu okullarda okuttuk. Niye göndermesinler? Biz hiç yılmadık, tam gaz yola devam ediyoruz. Daha önce 10 saat çalışıyorduk, şimdi 20 saat çalışıyoruz. Sizler gibi demokrat duruşu olan insanlara çok ihtiyaç var. Hakkın yanında, yanlışa yanlış diyecek insanlara ihtiyaç var. Ümit ediyoruz bu süreç de değişecektir.” ifadelerini kullandı.

Görüşmede, baro avukatlarının çocuklarına yönelik yapılacak sınav sonunda başarılı öğrencilere burs verebileceği de belirtildi.

Editör: TE Bilisim