Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Bu yıl üçüncü kez öğrenci alan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (BTÜ) kayıt heyecanı başladı. İlk iki yılında yüksek puanlı öğrencilerin tercihi olarak dikkat çeken Adana BTÜ, 2015-2016 akademik yılı için öğrenci alınan tüm bölümlerde kontenjanlarını doldurdu.

Adana BTÜ, bu yıl Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Elektrik-elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği; İşletme Fakültesinde Uluslararası Ticaret ve Finansman, Yönetim Bilişim Sistemleri; Turizm Fakültesinde Turizm İşletmeciliği; Yabancı Diller Yüksekokulunda Mütercim-Tercümanlık bölümlerine öğrenci aldı. Ayrıca Leeds Beckett Üniversitesi ile yapılan anlaşma gereği açılan çift diploma programlarına (inşaat mühendisliği, uluslararası ticaret ve finansman) öğrenci alındı.

Adana BTÜ’ye kayıt yaptıran öğrenciler, 20 Türk vatandaşı ve 7 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 27 kişilik sınıflarda yüzde yüz İngilizce eğitim görecek. Ayrıca başarı sıralamasında yer alan öğrencilere üniversite tarafından burs sağlanacak.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, açılan tüm bölümlerde kontenjanların dolmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ersoy, “Yeterli sayıda kontenjan ve yüzde yYüz İngilizce eğitim ile kalite ve verimliliği esas alarak eğitim vermeye devam ediyoruz. Giderek büyüyen ailemize yeni fertler katılıyor. Birkaç yıl içerisinde tamamlanacak olan kampüsümüzle birlikte hedeflerimize emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Üniversitemizi kazanan tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, başarılarla dolu bir üniversite hayatı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim