Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Adana'da düzenlenmesi planlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, canlı bomba ihbarı nedeniyle iptal edildi.

Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan canlı bomba bilgisine ulaştıkları gerekçesiyle tertip komitesi bir basın açıklaması yaptı. Tertip komitesi adına konuşan Doktor Ali İhsan Ökten, dün tertip komitesine Mersin, Adana Ve Gaziantep illerinde 1 Mayıs kutlama alanlarında canlı bomba saldırıları olabileceği bilgisinin ulaştığını söyledi. Ökten, ''Nitekim bugün sabah saat 09.30 sıralarında Gaziantep’te miting alanına 200 metre mesafede patlama olmuştur. Ve bunun sonucunda 1 Mayıs mitingi Gaziantep’te iptal edilmiştir." dedi.

Adana’da 1 Mayıs kutlama programı tertip komitesini oluşturan Adana Barosu-Adana Tabip Odası-TMMOB ve KESK tarafından yeterli güvenlik önlemleri alınamayacağı gerekçesiyle iptal edildiğini belirten Ökten, "İsteyen demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleri siyasi partiler ve dernekler kendi programlarını yapabilirler." şeklinde konuştu.

Öte yandan basın açıklaması öncesi açıklamanın yapılacağı bina önünde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Polisler dedektörlerle içeri girenleri tek tek aradı. Aramalara kurumlardan kişiler de katıldı.Cihan

Editör: TE Bilisim