Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Adana'da kapısına kilit vurulan etüt merkezi öğrencileri "eğitim hakkımız engellenemez" sloganları atıp eylem yaptı. Öğrenci velileri de "Çocuklarımızı yurt dışında okutamıyoruz. Bu kadar çocuğun dışarıda kalmasının hesabını kim verecek." diye sordu.

Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde dün kapısına valilik tarafından kilit vurulan etüt merkezi önünde öğrenciler ile aileleri toplandı. Eğitim haklarının ellerinden alındığını söyleyen öğrenciler sınava birkaç ay kala yapılan haksız uygulamanın durdurulmasını istedi.

Öğrenci velilerinden biri; polis, zabıta ve milli eğitim yetkililerinin sınava 5 dakika kala gelerek çocukları dışarı çıkardığını anlatarak bazı polis memurlarının oğluna yönelik çirkin tavırlar sergilediğini anlattı. Veli, "Unutmasın ki parasını da bizim vergimizle alıyor." dedi. Veliler şöyle dedi: "Bu vatana terörist yetiştirmiyoruz. Sistemi zamanında yapsınlar. Buna vali bey söz vermiş ama sözünü yedi. Kimsenin çocuğu bu kadar ucuz değil. Ben merak ediyorum. Neyin öcünü, öfkesini alıyorsunuz. Şurada iki ayımız var biz ne yapalım özel ders mi alalım. Birileri çıksın bir açıklama yapsın."

Editör: TE Bilisim