İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Kültür ve tabiat varlıkları yönünden zengin bir mirasa sahip Adana’da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2012’de sit alanı ve eski eser bulunması muhtemel yerlere 34 operasyon düzenledi. Dört ayrı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekibinden oluşan özel çalışma gruplarının baskınlarından çoğu Roma ve Bizans dönemine ait altın, gümüş ve bronz olmak üzere toplam bin 400 adet tarihi eser pazarlanmak üzereyken ele geçirildi.

Konuyla ilgili 64 zanlı yakalandı. 2013’ün ilk üç ayında ise 12 operasyonda 182 adet kültür ve tabiat varlığına el konulup, bunlara bağlı 24 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Coş’a operasyonlar hakkında harita ve fotoğraflar üzerinden bilgi sunuldu.

Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ve Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı’nın da katıldığı programda açıklama yapan KOM personeli, zengin bir mirasa sahip Adana’nın kaçakçıların hedefi haline geldiğini belirtti. Oluşturulan özel çalışma gruplarının kültür ve tabiat varlıklarını hususunda uzman hale getirildiğini anlatan rütbeli yetkili, “Bu dönemde ülke genelinde en fazla tarihe eser ele geçirmede Adana İl Jandarma Komutanlığı, birinci sırada yer almıştır.” dedi. Yaz aylarında izinsiz kazı çalışmalarının artacağını kaydeden görevli, istihbarat çalışmalarına ağırlık verildiğini hatırlatıp, “Özellikle yurt dışı bağlantılı suç örgütlerinin bu alandaki girişimleri önem arz etmekte. Bu kapsamda sorumluluk bölgesindeki vatandaşları bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştirilmekte.” şeklinde konuştu.

Vali Hüseyin Avni Coş ise polis ve jandarmanın sorumluluk bölgelerinde suç ve suçlulara mücadelede başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Coş, “Amacımız vatandaşın can ve mal güvenliğini, kanun ve nizam hakimiyetini sağlamaktır. Bunun için Tufanbeyli’de kar yağarken, Karataş’ta fırtına eserken güvenlik birimlerimiz vatandaşın desteğiyle 24 saat özverili faaliyetlerde bulunuyor. Bu gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim