Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Adana'da sahte altın satarak 2 Türk vatandaşın 50 bin dolar parasını dolandıran Suriyeli 5 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvuran Fatih Ö. (54), ve Sıtkı K. (64), Suriyeli kişilerce dolandırıldığı yönünde şikayette bulundu. Sıtkı K. ve Fatih Ö, ifadelerinde şüphelilerin, ellerinde İngiliz altını olduğunu belirterek kendilerine 5 altın verdiğini, bunu kuyumcuya gösterdiklerini, kuyumcunun İngiliz altını olduğunu söylemesi üzerine şüphelilerin yanındaki diğer altınları 50 bin dolar karşılığında aldıklarını, daha sonra aldıkları diğer altınların sahte olduğunu öğrendiklerini anlattı. Polis ekipleri, bu bilgiler doğrultusunda araştırma başlattı.

Ekipler, olaya karıştıkları ileri sürülen şüpheliler İsmail M. (31), Ammar B. (31), Usama H.E. (34), Alaaddin M. (41) ve Ahmet İ'yi (59) gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlılardan Usama H.E, ifadesinde parayı Ebu H. isimli bir kişinin aldığını, kendilerinin suçunun olmadığını iddia ettiği öğrenildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ekipler, şüpheli Ebu H.'nin yakalanması için çalışma başlattı.Cihan

Editör: TE Bilisim