Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Adana'da yılbaşı öncesinde eğlence yerlerinde satışı yapılacak 3 bin 381 adet gümrük kaçağı alkollü içecek ile 115 bin paket sigara, 18.4 ton kaçak çay ve 684 adet cep telefonu ele geçirildi. Konuyla ilgili 28 kişi gözaltına alınırken, polis 556 bin liralık vergi kaybını engelledi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, istihbarat ve ihbarlar üzerine yaptığı çalışmalarda, otoyolun kent merkezi çıkışında Seyithan B. (38) yönetimindeki 34 ZF 0354 plakalı kamyonu durdurdu. Sürücü, sevk irsaliyelerini göstererek kamyonda İstanbul'dan yüklediği makine parçaları, ev eşyası ve içeriğini bilmediği 200 koli bulunduğunu bildirdi. Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen kamyonun içindeki koliler açıldığında gümrük kaçağı 3 bin 381 adet alkollü içki bulundu. İçkilerin, yılbaşı öncesi bazı eğlence yerlerine satılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Bu arada polis, 3-25 Aralık tarihleri arasında 115 bin paket gümrük kaçağı sigara ile 18 bin 400 kilogram gümrük kaçağı çay ele geçirdi. Polis, ayrıca yurtdışından getirilen 628 adet cep telefonuna el koydu. Operasyonlar kapsamında 28 kişi gözaltına alınırken 556 bin lira tutarında haksız kazanç ve vergi kaybının engellendiği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak ve haksız kazanç elde etme girişimlerini engellemek amacıyla Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalara etkin ve kararlı bir şekilde devam edilecektir. Bu çalışmalarımızda her zaman bizlere destek veren vatandaşlarımız en büyük güç ve motivasyon kaynağımızdır." denildi.
Editör: TE Bilisim