Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Tüm Türkiye gibi demokrasi için şehitler veren Adana da, (FETÖ) Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tek yürek oldu. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın girişimleri ile Milli İradeye Saygı Platformu kuruldu. Adana’da nöbetin merkezi İstasyon Caddesi oldu. Her kesimden onbinlerce Adanalı meydanda demokrasi nöbetine devam ediyor.

Paralel teröristlerin kanlı kalkışmasından sonra tüm dosta, düşmana ‘Emir Gelene Kadar Buradayız’ mesajı veren Adanalılar, kanlı parelel örgütün kalkışmasının yaşandığı ilk geceden bu yana hergün güneş doğana dek nöbete devam ediyor. Yüreğir Belediyesi gece boyunca nöbete katılan on binlerin yemek, su, gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılıyor..

ÇUKUROVA’DA DÜŞMANA GEÇİT VERİLMEZ

Yüreğir Belediye Başkanı’nı Mahmut Çelikcan’da on binlerle ilk günden buyana nöbette. Meydanda kurulan platformda her akşam geniş katılımlı organizasyonlar düzenleniyor. Milli İradeye Saygı Platformu ile tüm kesimlerin bir araya gelerek tek yürek olduğunu anlatan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yaşananları şöyle değerlendirdi. “Türkiye, Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale’de Seyit Onbaşı ile Nene Hatun ile nasıl destanlar yazdıysa, bugünde aynısı gerçekleştirdi. Kanlı kalkışmanın ilk anlarından itibaren ellerimizde bayraklarımızla gerekirse ölmek için sokaklardaydık. Emir açık ve netti, FETÖ’cü hainlere geçit vermeyeceğiz. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni bir emir verene kadar alanlardan, meydanlardan ayrılmayacağız.. Asker kılığındaki terörist paralel çete asla hedefine ulaşamayacak. Meclisimizi bombalayan, sivil vatandaşımızın üzerine kurşun sıkan gözü dönmüş, cinnet halindeki bu hainler, yasalar çerçevesinde en ağır şekilde yaptıklarının karşılığını alacaklardır. Şu an tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da vatandaşlarımız kenetlendi, Türkü, Kürdü, Suriyelisi, din dil ırk farkı gözetmeden bu toprakları vatan bilen her kesimden insan bir olduk, birlik olduk. Darbelere asla geçit vermeyeceğiz.Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız onlarca yıldır ezilen, sömrülen İslam coğrafyasının umududur. Nöbetimiz devam ediyor. Davan, mücadelen kutlu olsun Adana”

VATANDAŞLARI İSTASYON MEYDANINA BEKLİYORUZ

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Gün birlik olma, bir olma günü. Dil, din, ırk, siyasi görüş ayrılığı olmadan bütün hemşehrilerimizi meydanlarda demokrasi nöbetinde buluşmaya davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

ADANA DEMOKRASİ ŞEHİDİ EVLATLARINI UNUTMAYACAK

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da, ilk günden buyana meydanlardaydı. Ankara’da görev yapan Adanalı Özel Harekatçı Komiser Zeynep Sağır, Sevda Güngör, polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç ile Yunus Uğur’un şehadet haberi 16 Temmuz sabahı Adana’yı yasa boğdu. Adanalılar sokakları darbecilere bırakmazken diğer taraftan da tabutlar içinde dönen şehitlerini gözyaşları ile uğurladı.
Şehit cenazelerinde bulunan ve şehit âlilerini evlerinde ziyaret ederek yalnız bırakmayan Başkan Çelikcan acının çok büyük olduğunu hain çetenin ülkenin geleceği gençleri kalleşçe şehit ettiğini kaydederek şöyle konuştu “Kahraman evlatlarımız asker kılığındaki paralel çeteyi durdurmak için vatanını korumak için şehit oldu. Türk Milleti bir kez daha tüm dünyaya vatan sevdası ve savunması ne demektir göstermiştir. Bu millet 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini unutmayacağı gibi paralel çete mensubu Fetullahçıları’da dünya döndükçe hain olarak lanetleyecektir’

BELEDİYE MECLİSİNDEN FETÖCÜLERE KARŞI ORTAK DURUŞ
Yüreğir Belediye Meclisi milli iradeye karşı Fetullaçı Teröristlerce girişilen kalkışmayı kınamak amacıyla tek gündem maddesi ile toplandı. AK Parti. CHP ve MHP Grup Başkanları yaptıkları açıklamada Türkiye'nin demokratik ve hukuk devleti olduğunu, ülkeye büyük acılar veren, kendi halkını, meclisini, devlet binalarını, kendilerine emanet edilen silahlarla bombalayan, kurşunlayan, paralel vatan hainlerinin tarih sayfalarında kara bir leke olarak yerini aldığını belirttiler.

Cihan

Editör: TE Bilisim