Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, piyasada çok sayıda bulunan sahte dişçilerin önlenmesine beklerken, üstüne Suriyeli diş hekimi probleminin çıktığını söyledi.

Adana Diş Hekimleri Odası ile ADEL İmplant, bilimsel diş hekimliğinin 107. yılı münasebetiyle ‘restorasyon’ semineri düzenledi. Adana Sheraton Oteli’nde gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesin Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Erkut ve 19 Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Ertaş katıldı.

Diş Hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Fatih Güler, bürokraside uzayıp, çözülmeyen sorunlarının olduğunu aktardı. Sağlık Bakanlığı’nın muayenehanesi olan hekimin yanında çalıştırdığı personelin önlüğünün rengi ile uğraşırken sahte dişçi sorununu çözemediğini vurgulayan Güler, “Bakanlık obeziteye savaş açıyor, ekmeğin tuzunu azaltıp hipertansiyon hastalığının önüne geçmeğe çalışıyor. Sigarayı yasaklayıp sigaraya bağlı hastalıklara savaş açıyor. Bütün bunları doğru yapıyorlar. Ama tüm bunlara gösterdikleri siyasi iradeyi sahte dişçilere gösteremiyorlar.” dedi. Sahte dişçilerle uğraşırken buna ek olarak bir de Suriyeli diş hekimleri meselesinin çıktığını aktaran Fatih Güler, “Suriyelileri ihbar ediyoruz. Çözüm olmuyor. Yönetim olarak her konu da sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu gün burada bizlere muayenehane pratiğine yönelik bilgilerini bizlerle paylaşacak olan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Katılımcı diş hekimlerinin merak ettiği soruların cevaplanmasının ardından ADO Başkanı Fatih Güler konuşmacılara verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Editör: TE Bilisim