YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
İstanbul Adalet Sarayı önüne bırakılan şüpheli poşet polisi alarma geçirdi. Polis, güvenlik önlemleri aldığı sırada söz konusu yere gelen bir kişi poşetin kendisine ait olduğunu söyledi.

Adliye önündeki meydanda şüpheli bir poşet olduğu ihbarı üzerine polis harekete geçti. Şüpheli poşetin çevresine güvenlik şeridi çeken polis, vatandaşları da olay yerinden uzaklaştırdı. Daha sonra bomba imha uzmanları çağırıldı. Uzman ekipler müdahale için hazırlık yaparken, bir vatandaş gelerek poşetin kendisine ait olduğunu söyledi. Poşetin içinde yiyecek ve kola bulunduğunu belirten vatandaş basın mensuplarını ve polisleri görünce şaşırdı. Polislere, poşeti simitçiye emanet bıraktığını söyleyen vatandaşa emniyet yetkilileri, “Ama simitçi ‘Tanımadığım biri bıraktı’ dedi.” cevabını verdi.

Vatandaşla birlikte poşeti inceleyen polis, şüpheli bir durum olmadığını belirledi. Poşette yiyecek ve bilgisayar parçaları bulunduğu görüldü. Ekipler hem poşeti hem de sahibini adliye binasındaki polis noktasına götürdü.

Editör: TE Bilisim