MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Afganistan’dan önceki yıl kaçarak Türkiye’ye sığınan 36 yaşındaki Yaset Shifa Sekandary ile 19 yaşındaki Lina Sekandary, Erzurum'da resmi nikahla evlendi. İmam nikanlı çiftin evlilik cüzdanlarını ise 1,5 yaşındaki oğulları
Mucip verdi.

Afganistan'dan kaçarak yasadışı yollarda 2 buçuk yıl önce Erzurum'a gelen Yaset Shifa Sekandary ile Lina Sekandary, Yakutiye Belediyesi'nde düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdi. Afganlı çiftin nikah şahitliklerini Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel yaptı. Çiftin evlilik cüzdanını ise Erzurum'da dünyaya gelen bir buçuk yaşındaki Mucip annesi Lina'ya verdi.

Sekandary çiftinin şahitliğini yapan Belediye Başkanı Korkut,“Bu kardeşlerimiz ülkelerini, evlerini terk edip Türkiye'ye ve Erzurum'a gelmek zorunda kalmışlar. İmam nikahlarını resmi nikaha dönüştüren imzayı attılar. Bizler de şahit olduk. Bu imzalarla Afganlı çiftimizin şansının daha iyiye gitmesi temennisinde bulunuyorum” dedi.

Çiftin diğer şahidi, Afgan göçmenlerin manevi babası olarak tanınan Erdal Güzel ise göçmenlere Erzurum’un en güzel biçimde sahip çıktığını söyledi. Yaset ve Lina çiftinin çocukları Mucip’i Erzurum’da dünyaya getirdiklerini ifade eden Güzel, “Mucip bir Dadaş, ama çok afacan bir çocuk. Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut ile birlikte şahitlik yaptık. Onlar için bu imzaların şans olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Erzurum'da ve Türkiye'de olmaktan buruk bir mutluluk duyduklarını belirten Yaset Shifü Sekandary,"Bu nikahı ülkemizde ailelerimizin huzurunda yapmayı çok arzuluyorduk. Ama olmadı. Türkiye bizim ikinci vatanımız. Oğlumuz Türkiye'de ve Erzurum'da doğdu. Oğlum kendini Dadaş gibi hissediyor." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim