Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz! Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz!
 15:21  Türk Silahlı Kuvvetleri'nden flaş bir açıklama geldi. Açıklama şöyle: “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu tarafından, 28 Ocak 2018 tarihinde saat 14.30 sularında Barşah (Burseya) dağı ele geçirilmiştir. Halen bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetleri sürdürülmektedir. Hava harekâtı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen harekât, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

14:27 
Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, PYD/PKK'dan ele geçirildi. Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

13:28 Öğlene doğru bombardımanın şiddeti azalırken, komando birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun belirlenen hedeflere ilerlemeye başlamasının ardından yoğun çatışma sesleri duyulmaya başlandı. Ara ara yoğunlaşan çatışma sesleri, Kilis'in sınır köylerinden de duyulabiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'BURSEYA DAĞI DÜŞMEK ÜZERE' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada "Az önce komutan ile görüştüm. ’Sayı kaç oldu’ dedim 484. İnşallah biraz sonra Burseya Tepesi’ni de düşüreceğiz dedi. Bütün bu zor şartlara rağmen Mehmedimiz yürüyor" diye konuştu.


TÜNEL, KORUGAN, GİZLİ TÜNELLER...


11:09 Afrin'deki terör hedefleri savaş uçakları, fırtına obüsleri ve tanklarla ateş altına alınıyor. Bombalanan alanlardan yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafından da görülebiliyor. Bölgede havanın açmasının ardından terör örgütünün Burseya Dağı'nda uzun sürede hazırladığı, beton koruganları, beton mevzileri, kuleleri, tünelleri ateş altına alındı. Stratejik dağın yaklaşık 13 kilometre uzağında Afrin merkezi bulunuyor. Terör örgütünün bu dağda uzun süre tahkimat hazırlığı yaptığı biliniyordu.

Afrin Harekatı'nın başarıyla devam ettiğini belirten güvenlik uzmanı ve emekli asker Abdullah Ağar, Burseya'daki operasyonlar için "Beton koruganlar, gizli tüneller, ateş mevzileri, tuzaklar, EYP'ler, irtibat hendekleri var. Şehit verilmemesi, kayıpların azalması için bunların tek tek deşifre edilmesi gerekiyordu. Bu nedenle de çok gerçekçi, başarılı, adım adım ilerlenen bir harekat yürütülüyor" diyor. 

09:57 Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO ile terör örgütü PYD/PKK arasında Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'nda şiddetli çatışmalar başladı. Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO ile PYD/PKK arasında Burseya Dağı'nda yoğun çatışmalar yaşanıyor. Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor. Burseya Dağı'nın büyük bölümü teröristlerden temizlenmiş, terör örgütü Burseya Dağı'nın Afrin'e bakan yamaçlarına çekilmişti. Burseya Dağı'nda terör örgütünün beton mevzileri, tünelleri, kuleleri bulunuyordu.

484 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

09:06 TSK'dan bu sabah yapılan açıklamaya göre Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edildi. Harekâta katılan 7 uçak emniyetle üslerine döndü. Gece sürecisinde 37 terörist etkisiz hale getirildi. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 oldu.

(Kaynak: Hürriyet - Uğur Ergan)




Editör: TE Bilisim