Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!
Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerine göre şehri nüfusunun yaklaşık yüzde 50’si tarımla uğraşıyor ve ülke ekonomiye 4 milyar lira katkıda bulunuyor.

Afyonkarahisar tarımsal potansiyel itibariyle Türkiye’de sayılı illerden biri olup, nüfusun yaklaşık yüzde 50’si tarımla uğraşıyor. İl, üretilen bitkisel ve hayvansal ürünleriyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Tarımsal ürünlerin milli ekonomiye katkısı yaklaşık 4 milyar lira. Yoğun olarak hububat, şeker pancarı, patates, kiraz, vişne ve haşhaş gibi bitkisel ürünler başı çekiyor.

İl Müdürü Hüseyin Arap, 2014 yılı içerisinde merkez ve ilçeler dahil olmak üzere yetiştiriciliği yapılan meyvecilik, sebzecilik, hububat, endüstri bitkileri ve yem bitkileri kontrol altına alınmaya çalışıldığını, önem arzeden 68 hastalık ve zararlının mücadelesinin yapılmaya çalışıldığını kaydetti. Arap, Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği çerçevesinde 2014 yılı içerisinde yaklaşık 48 milyon liralık destekleme ödemesi yapıldığını belirtti.

Arap, desteklemelerin mazot, gübre ve toprak analizi, yem bitkileri, hububat, baklagil fark ödemesi, sertifikalı tohum-fidan kullanımı, organik ve iyi tarım desteği olarak adlandırılan desteklemeler kapsamında müracaatlarını yapan çiftçilere verildiğini anlattı.

Editör: TE Bilisim