Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın hakkında görevi kötüye kullanarak idareyi yanıltma ve mahkemenin kararlarını uygulamama iddiasıyla başlatılan ön inceleme dosyasını onaylayarak soruşturma açılmasına karar verdi. Yalçın ile birlikte Atama Şube Müdürü Rıfat Eksik, Atama Şube Şefi Öznur Kılcıoğlu ve Atama Şube Memuru Abdullah Tunç hakkında da aynı iddiayla soruşturma açılmasına karar verildiği öğrenildi.

Valilik, dava ön inceleme raporunda idarenin yanıltıldığının görüldüğünü belirtti. Valilik, hazırladığı raporda şu görüşlere yer verdi: "Süleyman Demirel Fen Lisesindeki öğretmenlerin okul idaresiyle ilgili şikayetleri sonrasında başlatılan soruşturmada il merkezinde görev yerlerinin değiştirilerek idari bir tedbir alınabilecekken il dışına tayin edilmiştir. Bu zaten hukuka da uygun bulunmamıştır. Afyonkarahisar İdare Mahkemesinin vermiş olduğu iptal kararındaki cümle gerekçe gösterilerek sanki mahkeme bir işlem tesis etmiş gibi ve mahkemenin kararını uyguluyormuş algısı oluşturarak atama makamı yanıltılmıştır."

Valilik, ayrıca raporunda Afyonkarahisar İdare Mahkemesinin iptal kararının yasal süre olan 30 gün geçirilerek geç uygulandığını ve öğretmenlerin mağduriyetinin devam etmesine neden olacak şekilde iptal kararının etkisizleştirilmiş olduğunun ön inceleme dosyasından anlaşıldığını kaydetti. Valilik, söz konusu kişiler hakkında 4483 Sayılı Yasanın 3 ve 6’ncı maddeleri gereğince soruşturma izni verilmesine karar verildiğini bildirdi.

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da konunun kendilerine bildirilmesinin ardından konuyu inceleyeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim