Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Afyonkarahisar Valiliği, Suriye'den Türkiye'ye gelen sığınmacı vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan kampanyaya yardım çağrısında bulundu.

    Balkanlıoğlu, “Millet olarak bizi üzüntüye boğan, her gün basında medyada izlediğimiz dramatik görüntüler hepimizin yüreklerini yakıyor. Orada yaşayan kardeşlerimizin acı durumu bizleri derinden etkiliyor. Suriye’de kardeşkanı akıyor. Hükümetimizin büyük çabalarına rağmen oradaki kan durdurulamadı.” dedi.

    Sayıları 150 bini aşan kişiye Türkiye’nin kucak açtığını, ancak yakınlarını kaybetmiş canlarını kurtaran kişilerin sınır bölgelerine yerleştirildiğini belirten Balkanlıoğlu, “Mevsim kış ve havalar soğudu. Buralarda bulunan insanlar her şeye muhtaç. Devletimiz büyük fedakarlıkla Suriye’den gelen insanların birçok ihtiyaçlarını giderdiler. Bizler Türk vatandaşları olarak onların duygularını paylaşıp acılarının giderilmesini sağlamamız gerekiyor. Her şeye ihtiyaçları var salgın hastalıklar baş gösteriyor, çadır yangınları oluyor. Buradaki çocukların eğitimleri, barınmaları, yeme, içmeleri gibi bir türlü sorunlarla karşı karşıya durumdalar.” diye konuştu.

    Afyonkarahisar halkının daha önceki benzer kampanyalarda ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, Somali için açılan kampanyada 1,5 milyon liraya ulaşıldığını, Pakistan’daki deprem, Bangaldeş’teki sel afeti sonrasında toplanan yardımlarında ciddi rakamlara ulaştığını anlattı.

    Balkanlıoğlu, Suriye sığınmacıları için valilik tarafından bankalarda hesap açtırılarak bir yardım kampanyası başlattıklarını, Afyonkarahisarlı hemşerilerimi yardıma davet ettiklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim