İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (APAD) ekibi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Şefler Birliği tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Altın Kep yarışmasında balık kategorisinde 2 altın kep kazandı.

    Türkiye genelindeki aşçı dernekleri ve şeflerin katılımıyla gerçekleşen ve 3 gün süren altın kep yarışmasında meslek liseleri ve yemek bölümü öğrencileri de birincilik için yarıştı. Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği, Sandıklı Meslek Lisesi Aşçılık Bölümü'nde öğrenci Ümmü Dinç, Hilal Bahşi, Hülya Yeşilyurt ve Safran Termal Otel'den Emine Uğuz, Halime Keskin ile yarışmaya girdi. Ekipler, kısa süre içinde sepetten çıkan malzeme ile en iyi yemek menüsünü hazırlayarak yarışma jürisi önünde hünerlerini sergiledi. Balık kategorisinde Afyonkarahisar ekibi puanlama sonunda 2 altın kep kazandı.

APAD Başkanı Hamza Kalkan, geçen yıl mutfakta güzel sanatlar dalında Afyonkarahisar ekibinin altın kep kazandığını belirterek, aynı başarıyı bu yılda tekrar ederek iki altın kep kazandıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim