Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Kamu Hastaneleri Birliği Mardin Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü, Mardin Ağız ve Diş Hastanesi'nin 1 Şubat itibari ile 24 saat hizmet verdiğini kaydetti.

        Döğücü, Mardin Ağız ve Diş Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, sağlıkta kaliteli hizmeti hedeflediklerini belirtti. Döğücü, "Bu kapsamda akşam saat 20.00’ye kadar hizmet veren hastane 1 Şubat itibari ile kesintisiz hizmet vermeye başladı. Toplamda 13 hekim görev yapacak. Yakında büyük şehir olacak Mardin’de artık 24 saat hizmet veren bir hastanenin olması gerektiğini düşündük. Gerekli altyapı çalışmalarını hızlandırdık. Öncelikle 3 olan diş hekim sayısını artırdık. 5 diş hekiminin bakanlıkça ataması yapıldı. Bir diş hekimimiz şu anda askerde. Uzmanlık gerektiren hastalar dışında bütün hizmetleri yapıyoruz. Uzmanlık yeni yeni gelişiyor. şu an itibari ile 4 arkadaşımız şu anda il dışında uzmanlık eğitimi alıyor. Dönüşte Mardin'de hizmet vermeye başlayacaklar. Toplamda 13 hekimimiz görev yapacak." dedi.

        Ağız ve Diş Hastanesi'nin sadece tedavi amaçlı bulunmadığını, bunun yanında hastalık öncesi çeşitli programların yapıldığını belirten Döğücü, şunları söyledi: "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz sadece tedavi için bulunmuyor. 2012 yılında Mardin merkezdeki bütün ilköğretim okullarının 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin ağız ve diş taraması yapıldı. Birinin hasta olmasını beklemiyoruz. Hastalanmadan önce gidip uygulamalı tedavi yapıyoruz. Bunun dışında cezaevlerinde haftada bir gün tutuklu ve hükümlülere diş hekimi hizmeti veriyoruz.''

        Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Abdülkerim Işıker ise Ağız ve Diş Hastanesi'nde diş tedavilerinde genel anestezinin de yapıldığını, hastaların acı çekmeden tedavilerinin gerçekleştirildiğini aktardı.

Editör: TE Bilisim