Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutluğu, Suriye'de çözümün silahsız sağlanmasını desteklediklerini söyledi. Davutoğlu, “Suriye’de silahı ilk kullanan ve hala kullanan, sukut füzeleri ile Halep ve diğer şehirlere saldıran Suriye yönetimidir. Türkiye başından beri silahsız çözüm istedi.” dedi.

Bakan Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası gelişmeler ışığında ufuk turu 2013’ konulu toplantıya katıldı. Davutoğlu, toplantı çıkışı basın mensuplarının Suriye’deki barış sürecine dair sorularını cevapladı. Silahsız bir çözüm istediklerini vurgulayan Davutoğlu, “Biz silahsız çözüm için çok fazla uğraştık. Beşşar Esed, en başından beri kabul etseydi bu kadar kan dökülmeyecekti. Suriye’de silahı ilk kullanan ve hala kullananan, sukut füzeleri ile Halep ve diğer şehirlere saldıran Suriye yönetimidir. Türkiye başından beri silahsız çözümü istedi. Şuan da silahsız çözüme yakınız. Bu çözümü isteyenin hangi taraf olduğuna dikkat edelim. Keşke şu anda silahsız çözüm olabilse. Bunlar bizim düşüncelerimize uzak görüşler değil.” şeklinde konuştu

BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar El İbrahim’in Suriye yönetimi ile muhalifleri barıştırma çağrısı hakkında da konuşan Davutoğlu, "İbrahimi’nin teşebbüslerini destekledik. Bu konuda taraflardan herhangi bir cevap gelmedi. Ancak bu nihai kararı Suriye halkı verecektir. ” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim