Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Ahmet Hakan köşe yazısında kararsız seçmen kitlelerine AKP'ye destek operasyonu peşinde midir? Seçim yapmadan zaten kendini Cumhurbaşkanı ilan eden demokrasi kepazeliği ve utancı izliyoruz. Anlaşılan bu bakışın devamı anlamına gelecek sinsi bir yenilmezlik teorisini sanki ilahi emir gibi takdim etmek son derece utanç verici bir bakışı yansıtıyor.Yani seçimlerde adalet, eşitlik ve dürüstlük haykırışları beklenen, kamu görevi yapan basın mensupları her taraftan yalama yanaşma ve dolaylı da olsa AKP'nin değirmenine su taşıyor.

Haşa Allah başbakandan daha iyisini yaratamaz mı? Seçim almak için Haşa yüce yaratanla bir pazarlık mı var? AKP de başbakan sonrası içinde bir sıkıntı olmaz, kehanetinde bulunan Ahmet Hakan, parti içi dizayn konusunda adeta başbakana moral destek veriyor. Dolaylı da olsa ''durma ilerle Ahmet hakan seninle'' diyerek aynı misyonun değişen dönüşen değirmenine su taşıyor destek veriyor.Böyle kıyak unutulur mu? Karşılıksız bırakılır mı? Ahmet Hakan gibi basın meslek simsarları ancak bu duruşla gayet sinsice dolaylı destek yaparlar.

Başbakan ilk mağlubiyetini bu seçimlerde AKP'ye daha önce oy veren seçmenin sandık tokadı ile alacaktır.Tayyip Erdoğan'a bu seçimlerde partinin başında kalsın diye çok geniş bir seçmen kitlesi oy vermeyecektir. Yine bütün dengeleri alt üst edecek,ciddi bir kitlede AKP'nin artık sonun başlangıcına geldiği kanaatindedir.Ne kadar bütçe ayırsa da bu seçimde o rant bütçesi kendisine seçim kazandırmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle savurgan bir seçim harcaması kendini kurtaramayacaktır. Allah'tan başka herkes yenilir.Ahmet Hakan gibi dolaylı yenilmez destek yazılarına rağmen başbakan sonun başlangıcındadır. Ahmet hakan aynı adrese destek vermeye endirekt desteğe devam ediyor.Ne demek yenilmeyecek Allah yenisini çıkarır,ve hesaplar yeniden yapılır. Tarih nice yenilmezlerin her türlü acı ibretlik mağlubiyetleri ile doludur.Herkesin hesabı var ama asıl hesap sahibinin gücü asla tartışılmaz. Bu güç maskaralık demokrasi ile olsa bile tecelli eder bir dönem kapanır.

Bay Ahmet Hakan bey size rağmen,hem nalına hem mıhına vuran yazılarınıza rağmen AKP kaybedecektir. Korkunç seçim bütçesinin kaynaklarını,bu devasa harcamayı masaya yatır yüreğin yetiyorsa,bu seçim bütçesi Potamya'dan babadan miras mı kaldı? İbretle utanarak direkt ve endirekt yalakalık dönemini izliyoruz.Bu dönem elbette tarih olacaktır.Ama bu yazılan çizilen her şey daha sonra iki tuşla herkesin önüne dökülecektir. Sahi Ahmet Hakan kimi destekliyor? Lafı eğmeye bükmeye gerek var mı? Böyle seçim yarışlarını yarın siyasi tarihçiler utanç verici dönem olarak yazacaklar. Sahi yeni imtiyazlılar dönemi için demokrasi,hak ve adalet adına söyleyecek sözünüz var mıdır?

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim