İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 'Aile Danışmanlığı' uygulaması yaygınlaşıyor. Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve FEM Akademi işbirliği ile kurs açıldı. Kursiyerler, sertifika aldıktan sonra ister memur, isterlerse özel olarak çalışabilecek. FEM Akademi Müdürü Adem Çobanoğlu, aile danışmanlarının aileler arası geçimsizliklerden sorumlu olacağını söyledi.

FEM Akademi Müdürü Adem Çobanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, 'aile danışma merkezleri kurulabilir ve sertifika verilebilir' kararından sonra Kırıkkale ve Karabük’te pilot uygulama yapıldıktan sonra 400 kişinin göreve başladığını ve bu uygulamanın Türkiye geneline yayıldığını kaydetti.

Çobanoğlu, bunun üzerine, kendilerinin Cumhuriyet Üniversitesi'ne giderek sertifika vermek istediklerini ilettiklerini, üniversitenin de konuyu senatoda görüştüğünü anlattı. Çobanoğlu, kendilerinin altyapı çalışmalarını hazırladıktan sonra üniversiteye sunduklarını ve senatonun kararı sonrası kursun başlama aşamasına geldiğini belirtti.

Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) ve FEM Akademi işbirliği ile başlayacak kurs için üniversitenin sertifika vermekle, kendilerinin de kursu vermekle yükümlü yüklenici firma olarak görev yapacaklarını vurgulayan Adem Çobanoğlu,
“Kursumuz, 14 Ocak’ta başlayıp 1 Mayıs’a kadar devam edecek. Hafta içi gündüz salı, çarşamba, perşembe, cuma sabah 09.00 -13.00 arası veya akşamları 17.30- 21.30 saatleri arasında kursumuz olacak. Kurs başlamadan kayıtlarımız doldu. İlgi için teşekkür ederiz. Sınıflarımız 65 kişilik olacak.” dedi.

Öğrencilerin, sertifika aldıktan sonra neler yapabileceği ile ilgili bilgiler veren Adem Çobanoğlu, şöyle devam etti: “Mayıs döneminde yeni bir atama yapılacak. Türkiye geneli olmak üzere, burada atanmak için ellerinde güçlü bir sertifikaları olmuş olacak. Çünkü ülke geneline yeni yayıldı. 2014’e kadar 3 bin, 2017’ye kadar 30 bin alım yapılacak diye bir söylenti var, bu sertifika da herkeste olmadığı için insanlara cazip geliyor.”

Öğrenci, devlet memuru olmak istemiyorsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı il müdürlüklerinin yanında veya özel bir yerde kendine ait aile danışma merkezi açılabilir diyen Çobanoğlu, “Nasıl ki aile hekimi o mahallenin sağlığından sorumlu ise aile danışma merkezi de o mahallenin aile içi iletişiminden çocuk ve kadın sağlığına varıncaya kadar o ailenin tüm bireylerinin şiddet görmesi, eşler arası boşanma geçimsizlik, kadınların şiddet görmesine kadar her türlü iletişimden aile danışmanı her şeyinden sorumlu olacak.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim