ABD/İsrail-İran savaşı ve Türkiye ABD/İsrail-İran savaşı ve Türkiye
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Kentsel Dönüşüm Kanunu hakkında vatandaşın kafasını kurcalayan sorulara açıklık getirdi. Vatandaşın elinde bulunan malın değerinin, dönüşümden sonra en az iki misli olacağını belirten Şengül, asıl rant sahibinin vatandaş olacağını söyledi: “Planlamaların, analiz ve fizibilite çalışmalarının ardından dönüşüm çalışmalarına başlandığında vatandaşın arsasının, evinin, binasının değeri en az iki kat artacak. Buradaki zenginlik vatandaşa yansıyacak, asıl rant vatandaşın olacak.”

TBMM Çevre Komisyonu Kâtip Üyesi Şengül, şehir dönüşümü bilgilendirme toplantıları kapsamında son olarak Gaziemir ilçesi Aktepe Mahallesi’nde vatandaşlarla kahvehanede biraraya geldi. Milletvekili Şengül, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Kentsel dönüşüm işine siyaseti sokmayacağız. Bizler dönüşümde öncelikle vatandaşın rızası dedik, bu misyonla yola çıktık ama bazı çevreler, yalan siyasetle insanları korkuttu. Vatandaşın kafasını karıştırdı. Ben kendimi dönüşümü anlatmaya adadım. Vatandaşa birinci ağızdan, mahalle mahalle gezerek dönüşümü anlatıyorum. Bir derdimiz var, o da vatandaşımıza sağlıklı ve yaşanabilir çevreler oluşturmak. Eğer bu işin içine siyaset girerse partililer birbirlerine zarar vermekten öteye gidemez ve ciddi zaman kaybı yaşamış oluruz. Vatandaşın kafasındaki endişeleri gidermeden mahallelere dönüşümü getirmeyeceğiz.”

Aydın Şengül ayrıca Aktepe Mahallesi'nde dönüşümün yapılacağı alanın belirlendiğini, çalışmaların yakında başlatılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim