Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
AK Parti’nin oyu yüzde 40’ın altında çıkan kamuoyu araştırması yayınlayan Gezici Araştırma Merkezi’ne maliye müfettişleri baskın yaptı. Şirket sahibi Murat Gezici, 4 yıldır uğramayan müfettişlerin anketin ardından şirkete gelmesini manidar buldu.

Beşiktaş’ta bulunan Gezici Araştırma Merkezi’ne gelen maliye müfettişleri, inceleme yaptı. İş yeriyle ilgili adres bilgisi, çalışan sayısı, çalışanların sigorta bilgileri ve şirketin faaliyet yapısını inceleyen müfettişler, tutanak tutarak merkezden ayrıldı.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) bilgi veren Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, “Devlet resmen ‘böyle bir şirket vardır’ dedi ve bu şirketin genel müdürü olduğum da tutanaklara geçirdi. Yani 4 yıl boyunca gelip gitmeyen bu arkadaşlar, bizi yerinde tespit ettiler ve vergimize baktılar. Vergi borcumuzun olup olmadığına baktılar. Herhangi bir şey bulamadıklarını da tutanak altına aldılar. O tutanaklar temiz olduğumuzun bir kanıtı.” diye konuştu.

Müfettişlerin geliş sebepleriyle ilgili soruya Gezici, “Dün kamuoyu yoklaması yapmıştım. AKP’nin oylarının yüzde 40’ın altında olduğu yayınlanmıştı. Medyada AKP’nin oy oranının yüzde 40’ın altında olduğunu ifade ettiğim için kamuoyunda çok ses getirdi. Kararsızlar eşit dağıtılınca yüzde 39, kararsızlara ‘kime oy vereceksiniz? diye sorarak dağıtıldığında AKP’nin gerçek oyunun yüzde 35 olduğunu ifade ettim. Oyların kopma sebeplerini belirttik; yolsuzluk, çözüm sürecinin sonuçlanmaması, eğitimdeki aksaklıklar ve vatandaşın geçim sıkıntısı yaşamasından dolayı tepki veriyor. Medyaya baskının da varlığını ifade eden bir kitle var. Bu sebeplerden dolayı vatandaş diyor ki ‘ya bunlar çok otoriterleşti, bu sefer oy vermeyeceğim’ diyor. Biz bunları açıkladık.” cevabını verdi.

Gezici, “Bir gün sonra sabah uyandık, ofisimizde bu arkadaşları gördük. ‘Bu arkadaşlar baskın yapmamıştır, misafirliğe gelmişlerdir’ diye okuyoruz biz bunu. Umarız böyle bir şey daha yaşamayız. İnsanlar böyle bir kurum var mı yok mu? diye tespit etmek zorunda kalmazlar.” dedi.

Yerel seçimleri en yakın bilen araştırma şirketi olduklarını söyleyen Gezici, “Gezici Araştırma, 16 yıldır bu sektörde çalışmış, 2011 yılında resmi olarak şirketi kurmuştur. 30 Mart yerel seçimlerini en yakın bilen firma unvanını almıştır. Cumhurbaşkanlığında ‘sandığa gitmeme oranı yüzde 24 olur’ diyerek bilen olduk, sandığa gitmeme resmi rakam yüzde 26 idi. Anketçilerin hepsi ‘katılmama oranı yüzde 6-9 olacak, değişen bir şey yok’ dediler. Halbuki katılım olsaydı RTE olmazdı.” ifadelerini kullandı.

Maliye müfettişlerinin tutanağını da paylaşan Murat Gezici, tutanakta şu ifadelere yer verildiğini söyledi: “Gezici Araştırma Şirketi yerinde inceleme sonucunda belirlenen adreste bulunduğu görülmüş, böyle bir yer vardır. İş yeri kira olduğu ve sözleşmesinin bulunduğu, idari departmanında 6 kişi çalıştığı incelemede tespit edildiği ve SGK’lı olduğu görüldüğü, şirketin kamuoyu anketi yaptığı incelemede görüldüğü, şirketin yetkilisi ve firma sahibi olduğu ve ofisi kullandığı görülmüştür.”




Editör: TE Bilisim