Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, şehirde Paris ve Ankara’dan daha çok taksi olduğunu söyledi. Antalya’da 3 bin 750 taksi olduğunu belirten Akaydın, bu rakamın kentin ihtiyacının çok üzerinde olduğunu ifade etti.

    Hızır Taksi Durağı’nda taksicilerle bir araya gelen Akaydın, taksicilerin yeterince kazanç sağlayamamaktan yakınması üzerine şunları söyledi. “Antalya’da 3 bin 750 taksi var. Kentin ihtiyacından çok daha fazla. Antalya’nın yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olmasına rağmen Ankara’daki taksi sayısı 7 bin 500. Antalya, Paris’ten daha fazla taksiye sahip. Taksi sayısı bu kadar çokken sizlerin istediği gibi kazanması mümkün değil.”

    Belediye Başkanlığı döneminde yeni taksi ruhsatı vermediğini vurgulayan Akaydın, taksici esnafına şirketleşmelerini tavsiye etti. Pastanın küçük, pastadan ekmek yiyen esnaf sayısının ise büyük olduğunu dile getiren Akaydın, “Sizin yapmanız gereken şirketleşmek. İster tüm taksici esnafı olarak, ister durak bazında şirketleşmelisiniz. Ulaşım esnafı bunu zor da olsa başardı. Siz de yapabilirsiniz. Şirketleşirseniz giderlerinizi azaltabilirsiniz. Belediyeden toplu park yeri isteyebilirsiniz. Bunu başarabilirsek Türkiye’ye örnek oluruz.” diye konuştu.

    Başkan Akaydın, ziyaretin sonunda taksicilere Atatürk Portresi hediye etti.

Editör: TE Bilisim