Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde akciğerinde fıstık kabuğu olduğu belirlenen bir kadın ameliyatla sağlığına kavuştu.

        Elbistan’da yaşayan Fatma Dölen (48), öksürme, hapşırma gibi şikayetlerle çeşitli sağlık kurumlarına başvurdu. Soğuk algınlığı ve grip teşhisi konan Dölen'in çekilen filminde ilginç bir cisme rastlandı. Doktorlar bir süre tereddüt ettikleri cisim için akciğere kameralı tutucu salladı. Akciğerde yerleşmiş olan cisim çıkarıldığında gerçek ortaya çıktı. Antep fıstığı kabuğunun nefes borusundan girerek kadının akciğerine yerleştiği belirlendi. Çevre illere gitmeye hazırlanan kadın son olarak Elbistan Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği'ne başvurdu. Burada Dr. A.Cemal Pazarlı tarafından muayene edilen Fatma Dölen, 15 dakikalık bir operasyonla sorunundan kurtuldu. Fıstık kabuğunu görünce şaşıran Fatma Dölen, yılbaşında çerez yerken Antep fıstığı kabuğunun nefes borusuna kaçmış olabileceğini ifade etti.

        Dölen, ”Bu sıkıntı yılbaşından iki üç gün önce oldu. Önce 'sen gripsin' dediler. 'Fıstık yediğimden bu yana böyle oldu' dedim. Doktora geldim. Eğer burada çıkarılmasaydı, başka yerlere gitmek zorunda kalırdım. Sağ olsunlar, bizim hastane doktorlarımız çok iyi uğraştılar. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

        Fatma Dölen’in eşi Ali Dölen de kabuğun çıkarılmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Dölen, “Çerez yediği sırada çocukla oynarken fıstık kabuğu boğazına kaçıyor. Biz belki başka bir rahatsızlıktır diye Doktor Ahmet Cemal Pazarlı’ya getirdik. Filmini çekti. Sonunda fıstık kabuğu çıkartıldı. Şimdi de durumu iyi.” ifadesini kullandı.

        Operasyonu gerçekleştiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cemal Pazarlı ise bu tip cisim kaçmalarının önemine vurgu yaptı.

        Hastanın kendilerine 15 gündür devam eden nefes darlığı şikayetiyle geldiğini kaydeden Dr. Pazarlı, "Hastaya dış merkezlerde bazı tetkikler yapılmış, tomografi çekilmiş. Tomografide akciğerin sağ lobunda kitle imajı görülmesi üzerine tarafımıza yönlendirilmiş. Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde 2 yıldır bronkoskopi yöntemiyle bu tip hastalara müdahale ediyoruz. Bu çok sık görülen bir vaka olmadığı için bronkoskopi işlemi gerçekleştirdik. İşlem yaklaşık 15 dakika civarında sürüyor. Akciğerin sağ lobunda fıstık kabuğu kaçmış. Hasta aspüre etmiş bu fıstık kabuğunu. Yaklaşık 7-8 dakikalık bir işlemle başarılı bir şekilde çıkarttık. Hastanın şikayetleri geriledi. Hastamızı 1-2 gün sonra taburcu etmeyi planlıyoruz. Bundan sonra da bir sıkıntı olmaz akciğerleri açısından ama cisim aspilasyonları bu tip hastalarda önemlidir. Müdahale edilmesi ve çıkarılması gereklidir. Yoksa akciğer kaybına sebep olur." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim