Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Beyoğlu'nda, gasp ettikleri akıllı telefonun Genel Paket Radyo Servisi (GPRS) uygulamasıyla yer belirlemesi özelliğinden bihaber olan şahıslar, polisin bu uygulamayı kullanmasıyla yakalandı.

Olay, saat 01.00 sıralarında, Galata Kulesi Turnacıbaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, gece arkadaşının evine gitmek isteyen Emir isimli vatandaş, bıçaklı 2 gaspçı tarafından durduruldu. Bıçak tehdidi ile telefonu alan gaspçılar, olay yerinden hızla uzaklaştı. Mağdur şahıs, durumu polis ekiplerine haber verdi. Telefondaki GPRS uygulamasından sinyali takip eden polis ekipleri, çalınan telefonun Okmeydanı civarında olduğunu tespit etti. Gasp ettikleri telefonu kapatmayarak büyük bir hata yapan hırsızlar, cihazın açık olması yüzünden gezdikleri yerleri sokak sokak açığa çıkardı.

Belirlenen mevkileri kontrol eden polis ekipleri, şüpheli gördükleri iki kişiyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Telefon ise Havuzbaşı Sokak'taki bir çimenlikte bulundu. Akıllı telefon sahibine teslim edildi. Gözaltına alınan iki şüpheli, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Cep telefonu şebekesi üzerinden paket anahtarlamalı olarak veri iletimi sağlayan GPRS teknolojisi, genellikle cep telefonları ve internet arasında, küçük veri paketlerinin alışverişi amacıyla kullanılıyor.

Editör: TE Bilisim