YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Yalova Taşköprü’deki AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş'ye ait elyaf fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangınla ilgili konuşan Akkök Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Dördüncü, yangının satışa hazır malların bulunduğu alanda çıktığını söyledi.

Dördüncü, fabrikanın bulunduğu Raif Dinçkök Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında yaangının çıkış sebebiyle ilgili henüz ellerinde net bir bilgi olmadığını söyledi. "Elektriklen bir alakası olduğunu düşünüyoruz. Soğutma işlemleri henüz yeni bitti. İtfaiye araçları daha yeni terk etti fabrikayı. Forkliftle alakalı yine elektrikle ilgili bir şeyler var. Yanan malzeme, mamul madde üretiminden geçmiş, satışa hazır hale getirilmiş malzemelerin bulunduğu ambarda çıkan yangın bu. Üretim hattıyla alakası yok. Üretim hattında kullanılan, hammaddelerde kullanılan kimyasallarla alakası yok. Kimyasal bambaşka yerde. Bu artık sevkiyata hazır malzemelerin olduğu yerde çıktı maalesef bu yangın." dedi.

Maddi hasarın söz konusu olduğu yangında, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildiren Dördüncü, üretim hattında sıkıntı olmadığını ve yarından itibaren normal üretim sürecinin devam edeceği bilgisini de verdi.


Editör: TE Bilisim