Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Hazro Belediye Eş Başkanı Güler Özavcı, "Gerçek İslamiyet’te ilk inanan da ilk kazanımlar da kadın kazanımları olmuştur. AKP döneminde kadın cinayetleri yüzde bin 400 artmıştır. Yüz yıl süreceğini bahsettiğimiz 28 Şubat sürecinin mağduru yine kadınlardı. Şu anda AKP hükümeti 28 Şubat’ın intikamını yine kadınlardan, yine farklı muhalif kimselerden alıyor." dedi.

Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Ortadoğu'da İslam ve Barış' konulu panelde konuşan HDP Mardin Milletvekili aday adayı Prof. Dr Kadri Yıldırım, DAİŞ'in (IŞİD) 300 Süryani’yi katletmesini kınadı. Özellikle İslam'da barışın önemine değinen Yıldırım, "Kur'an-ı Kerim'de, barışı kabul ederek insanlarla ortak yaşamayı kabul eden cinler Nusaybin'de. Ey Araplar, Süryaniler ve Kürtleri içinde barındıran Mardin ve Mardin halkı, eğer bin 500 yıl önce sizin cinlerinizin kabul ettiği bir barışı kabul etmezseniz, birbirinizin hakkını, hukukunu kabul etmezseniz, bu cinler sizi çarpacaktır haberiniz olsun." diye konuştu.

Yıldırım, yaşatmaya çalıştıkları Selahattin Eyyubi'nin İslamiyet anlayışı olduğunu ifade ederek, "Kurmaya çalıştığımız demokratik İslam anlayışıdır. Tarihte Kürtler ve Araplar'ın beraberliği çok köklüdür. Kürtler, tarihte iki defa Kürdistan'ı, ümmet için ümmet hatırına feda etmesine rağmen, en ufak bir dil talebi, bir statü talebi ve ayrılıkçılık olarak değerlendiriliyor. Böyle barış olmaz ve böyle adalet olmaz." şeklinde konuştu

Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İbrahim Bor da "İslamiyet özgür düşünce ve bilimi kaybettiği için kendi içinde yasaya farklı inançları, kendi zenginliğinin ilhamını gelişme şansını da kaybetmiştir.” ifadelerini kullandı. Hazro Belediye Eş Başkanı Güler Özavcı ise şunları ifade etti:

"İslami kavram olarak zannettiğimiz ya da İslami düşünce biçimi olarak zannettiğimiz ancak aslında temelde kültürel kökleri olan kavram ve yaşam tarzlarıdır. Bunlardan en önemlisi İslam’ın kadına bakış açısında kendini göstermektedir. Kadınlar yıllardır toplumda ekonomik, sosyal yaşamda arka plana itilmesi İslami zannedilir. Ancak bunda El Kaide, DAİŞ gibi çetelerin etkisi yadsınamaz. IŞİD’in kadına, kadın kazanımlarına yönelmesi de aslında toplumun özgür yüzünün ve kaynağının kadın olmasıdır. Gerçek İslamiyet’te ilk inanan da ilk kazanımlar da kadın kazanımları olmuştur. AKP döneminde kadın cinayetleri yüzde bin 400 artmıştır. Yüz yıl süreceğini bahsettiğimiz 28 Şubat sürecinin mağduru yine kadınlardı. Şu anda AKP hükümeti 28 Şubat’ın intikamını yine kadınlardan, yine farklı muhalif kimselerden alıyor."

Editör: TE Bilisim