AKP Cumhurbaşkanı adayı belli oldu.Artık şimdi mazlumları mağdurları oynayan, gerdiren 17/25 Aralığı unutturan,sanki dünyaya imtiyazlı evlat olarak geldiğini sanan,adaletten,haktan eşitlikten,mertçe yarıştan kaçan,artık dini duyguları sınırsızca istismar eden,indirilen değil, uydurulan dine göre dincilik yapan,seçim alamamasını, dünyanın sonu gibi duygu sömürüsü yapan bir anlayışı izleyeceğiz.

Seçim yarışını soma madeni altında kalan madencilerin, yerin altında kalması gibi kurtarın beni diye takdim eden,kendini her türlü devlet malı, yetim malı, öksüz malı, garip fakir malı parası ile dayatanların yarışını izleyeceğiz.

Havuzların derelerin nehirlerin parasının sel gibi aktığı, bir seçim kampanyası izleyeceğiz.Ondan sonra başbakan kazanırsa kasıla kasıl millet iradesi nutukları dinleyeceğiz.

Millet iradesi eşit, dürüst, adil ve mertçe yapılan seçimlerle ortaya çıkmalıdır.Bunu başaramayan, bunun önünü tıkayan, haksızlıkla, irade hırsızlığı ile ortaya çıkan irade ile asla ülke huzur bulamaz.

Bu irade ile ancak eşine totaliter rejimlerde rastlanan ruh halini izleriz.Adı demokrasi ama halkın reklam bombaları ile aldatıldığı parayı ne surette olursa olsun bastıranın haklı ve seçim kazandığı seçimlerden çıkan sonuç kazandım oldu seçimleri olur.

Böyle bir seçimi üçüncü dünya ülkelerinde siyaset ve demokrasi dersine giren bir çocuğa bile anlatamazsınız.Yani bu yarışı mübarek dinimizin istişare meşveret hak adalet eşitlik anlayışı ile bağdaştıran anlayış Müslümanlıksa bu Müslümanlık Kuranla sünnetle sorgulanmalıdır.

Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?

Böyle bir İslam anlayışı kurtulunması gereken mücadele edilmesi gereken çağ dışı insaf dışı İslam dışı bir anlayışı ifade etmez mi? Dünyaya yıllarca teröristin Müslümanın davranışı olmayacağını anlattık.Şimdi yıllarca bizim insanımız veya bir Müslüman hırsızlıkla Müslümanlığın bir arada olmayacağını anlatmak zorunda kalmaz mı? Bu kadar iddiayı sümen altı edip polisi savcıyı hakimi sürgün edip paralel edebiyatı ile iddia ve delilleri yok etmek kamu kuvvetlerini sindirmek hangi demokratik ülkede vardır?

Böyle bir seçim süreci ile seçim almak diken üstünde oturmaktır.O makam tartışılır millet vicdanı kanar, başbakan bütün bu yolsuzluk hırsızlık iddialarının soruşturulmasının önünü açmadan o koltukta rahat oturamaz

Otursa bile yetim hakkı, kul hakkı ve milletin parasını çarçur ederek oturur. Hakkını helal etmeyecek milyonların ahı o makam sahiplerini bir gün mutlaka tutar.Bu seçim devlet kesesinden develer kurban edenlerin çirkin şovu olacaktır.

Seçim almak için har vurup harman savuracak, bol para kaynak harcayanlar ile halk arasında geçecektir. Bu şatafat servet sahipleri mi kazanacak yoksa halk mı kazanacak? Bu seçimi halk kazanmalı Türk milleti kazanmalıdır.


Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim