En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
 Şimdi artık ne iftiralar atarlar ne karalamalar yaparlar ne paralar savrulur ne devlet imkanları yetim öksüz garip çaresiz insanların paraları taht koltuk saltanat uğruna etrafa saçılır. MHP kendi mensupları hakkında ki iddialarla ilgili hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadan yargı önüne çıkardı. Sizin ne ayrıcalığınız ne imtiyazınız var ? Bu ülkede hep kimsesizler mi yargılanacaktır ?

Ergenekon Balyoz deyip Orduya cemaatçi deyip polise operasyon yapıp bir çoğu masum insanları içeri tıkıp sonra pardon dediniz. Kaç tane PKK üst yöneticisi yakaladınız ? Siz sahi kiminle mücadele ediyorsunuz ? Devleti güneydoğudan sildiniz. PKK bölgede alternatif alan hakimiyeti kurdu. Sizi de seçimde sildi şimdi şehitler geliyor. Hani silahlar bırakılmıştı ? Hani barış vardı ? Bu kara günleri görenleri insafsızca karaladınız. Millete yalan söylediniz aldattınız insanları şimdi terörle mücadele adına tribünlere oynayıp halk yalakalığı yapıyorsunuz. Madem PKK ile mücadele ediyorsunuz niçin müzakere sürecek beyanı ile milleti aldatıyorsunuz ?  

MHP açılım bitsin diyor neden kaçıyorsunuz ? Cumhurbaşkanı yasal yetkileri dışına çıkmasın hukuka uysun niçin kaçıyorsunuz ? Sokaklardaki insanlar sizin iktidar denekleriniz midir ? Bu güç arzusu nasıl bir psikolojik travma haline gelmiştir ? Yasama yürütme yargı kamunun her alanı basın nerede ise hükmetme alanı haline gelmiştir. Bunu tehdit altına alan her demokratik meşru itiraz şiddetle bastırılıp yaşama hakkı tanınmıyor.

Bunun için illaki şiddet kullanmak zaten gerekmez bu vasıtalar hemen devreye giriyor yapanın burnundan getiriliyor. Antidemokratik şartlarda yapılan seçimleri dünyanın hangi ülkesinde nasıl millet iradesi olarak kabul ettirebilirsiniz ? Aslında başkanlık sistemi arzusu gücü kaybetmeme erken seçimde bu ruh halinin yansımasıdır.

Ülkeye yazık oluyor erken seçimi isteyen Koalisyon kurulmasını istemeyen AKP'dir. Ülke totaliter yönetim anlayışı arayışlarını tek kişilik yönetim arzularını dindarlık muhafazakarlık olarak asla dayatamaz. Türkiye'de yaşayan her dindar bu ölçüleri hatırlatmak ve balans yapmakla mükelleftir aksi takdirde herkes hesap verecektir. Aldatıp kandırıp her yol ve yöntemle iktidar olmanız şart mıdır ? Ülke babanızın çiftliği midir ?

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim