Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Cumartesi günü Kürtün ilçesi Güvende yaylasındaki konuşmasında çirkin bir üslupla "Türk faşizmini yendik şimdi Kürt faşizmi ile mücadele ediyoruz." sözleri ile devam eden konuşması utanç verici bağnazlık üslubu ile MHP'ye açık saldırıya dönüştü.
AKP milletvekilinin bu tavrı pazar günü Kazıkbeli yayla şenliğinde de şikayet ettiği kendi faşist tavrına dönüşerek sürdü. Bu anti demokratik tavır MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı'nın konuşmasını engellemeye dönüşmüştür. Bizzat takip ederek gözlemlemlediğimiz ve bir Milletvekilinin sesinin kısılması, konuşmasının engellenmesi gerçekten utanç verici kara bir leke olarak tarihe geçmiştir.

Bu kafa yapısı ile ülke yönetmek mümkünmüdür? O dağlar hiç kimsenin babasının çiftliği, bu aziz millette aldatılma koboyu değildir. Mustafa Canlı'nın konuşması sizi niçin bu kadar korkutuyor ? Bir milletvekilinin konuşma sınırlarını belirleme müdahale hakkını kimden ve nereden alıyorsunuz ? Hangi çağ'da yaşıyoruz milletin vekilinin sesinin kısılması millete hakaret ve saygısızlık değil midir ?

Aslen Gümüşhaneli ve şenliğin düzenlendiği köyden olan milletvekili köyün muhtarına talimatla Mustafa Canlı'yı konuşturmama teşebbüsü muhtarın bu tavıra alet olması orada herkesi demokrasi özgürlükler adına hüzne boğmuş kendi adlarına utandırmıştır.

Farklı fikirlere tahammül edemeyenlerin ne yaratılıştan gelen haklara nede demokrasi ve millet iradesine saygısı vardır. Orada yaşanacak tatsız olaylar MHP Gümüşhane milletvekili Mustafa Canlı'nın olgun tavrı MHP il başkanı Ali Ateş beyin tahriklere engel olması ve kararlı duruşu ile tatsız olaylara dönüşmesine engel olmuştur. Bölücü dışlayıcı tavırlar ile AKP'de MHP korkusu tavan yapmıştır. Baskı altına aldıkları insanlarla yıllardır tek ses tek parti tek tip dayatma AKP parti devleti uygulaması gerçek faşizme dönüşmüştür.

Söğütlü köyü muhtarının "talimat böyle geldi zamanında gelseydiniz milletvekilini konuşturamayız niçin ısrar ediyorsunuz teröristmisiniz" ifadeleri skandalın boyutlarını ortaya koymuştur. AKP Milletvekili'nin Mustafa Canlı'nın konuşmasına AKP ve kendi hakkında konuşmama şartı ile izin verme isteği gerçekten tam bir siyasi nezaketsizlik ve rezaletti.

Yıllardır Cuma Arafat ve bayram havasındaki geleneksel yayla şenliklerine gölge düşürmüştür. Gümüşhane il sınırlarında düzenlenen ve Gümüşhane Giresun Trabzon ve ülkenin her yerinden yurt dışından insanların katıldığı şenliklerin ruhuna misyonuna aykırı bir tutumla camii'den okuldan sonra bu zemini siyası şova alet etmeleri bu geleneklere ve yayla ruhuna hemşerilerin kardeşliğine zarar vermiştir. 

Editör: TE Bilisim