Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
 AKP İstanbul Yenikapı'da yaşadığı miting şokundan sonra Diyarbakır'da gerçekleştirilen Mitingde de hüsrana uğradı.

Diyarbakır'da İstasyon Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan AKP mitinginin katılımın az olmasından dolayı yeri değiştirildi. Eğitim-Alay yolu üzerinde tek caddede düzenlenecek olan AKP mitingi için yoğun güvenlik önlemleri alınarak 10 farklı yerde arama noktası kuruldu.  Günler öncesinden duyurulan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır mitingine kimse katılmadı. Mitinge dakikalar kala alanın boş kalması Cumhuriyet gazetesi Diyarbakır muhabiri Mahmut Oral'ın fotoğraflarında net şekilde ortaya çıktı.

OLMAYAN KİTLEYE UYARI ANONSU  

Yüzlerce polisin ve keskin nişancının konumlandırıldığı miting alanında halk sayısı daha az oranda bulunuyor. Kitlenin az olmasına rağmen sunucunun "Bariyerlere yüklenmeyelim sıkışmayalım. Kadınlar için ayrılan alana beyler karışmasın" anonsu dikkat çekiyor. Akreditasyon kartı olmayan basın ise alana alınmıyor. Miting AKP'nin yasaklanan 'Haydi Bismillah' şarkısı ile başladı. Katılım sayısı olmamasından kaynaklı Başbakan Ahmet Davutoğlu sahneye çıkışını geciktirdi.

Daha geniş olan İstasyon Meydanı'nda yapılması planlanan ancak sonra iptal edilerek Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ne alınan mitinge Doğu ve Güneydoğu il ilçelerden partili taşınmasına rağmen kalabalık 5 bini geçemedi. Miting için üç ayrı barikat kurulurken yabancı basın, uygulanan akreditasyon nedeniyle 300 metre uzaklıktan bariyerlerin dışından görüntü almaya çalıştı.  Diyarbakır’da saat 14.30’da yapılması planlanan miting bir saat gecikmeli başladı. Diyarbakır Askeri Havaalanı’na inen Davutoğlu, normal güzergah yerine Hava Kuvvet Komutanlığı içinden geçen yolu kullanarak mitingin yapılacağı alana ulaştı. Davutoğlu konuşmasında özellikle OHAL döneminde yaşanan görüntülere son verdiklerini, faili meçhullerin kendi dönemlerinde bittiğini dile getirdi. Mitingde çevre il ve ilçelerden partili taşınmasına rağmen istenilen kalabalığın oluşmadığı belirtildi.

DAVUTOĞLU İÇİN ALINAN ÖNLEM SURUÇ'TA ANKARA'DA ALINSAYDI BOMBA PATLAMAZDI

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Diyarbakır'da Başbakan Davutoğlu'nun da katıldığı miting için sabah erken saatlerden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ofis, Ekinciler ve İstasyon caddeleri trafiğe kapatıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk gelen miting programı nedeniyle alınan önlemler, şehir merkezinde trafiği aksattı. Şehrin birçok yerine başbakanın gelişini ifade eden Kürtçe afişler de asıldı. İstasyon civarında bugün bütün yollar kapatıldı ve esnaf da bu durumdan şikayetçi oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk gelen miting programı nedeniyle alınan önlemler, şehir merkezinde trafiği aksattı.

Cadde üzerindeki gümüşçüde çalışan Ciwan, başbakanın bugün Diyarbakır'da Kürtlere farklı bir şey söylemeyeceğini düşünüyor. "Seçimden önce halka verilecek hibeleri bugün burada oy almak için bize pazarlayacaklar. Çözüm sürecine dair bir şey söylemesini beklemiyorum çünkü operasyonların devam ettiği yerde hangi çözümden bahsedecek ki?" Ahmet de alınan güvenlik önlemlerine dikkat çekiyor ve "Diyarbakır, Ankara ve Suruç'ta bu kadar önlem alınsaydı, belki o bombalar patlamazdı, belki bu kadar insanımız ölmezdi" diyor.Şahin adlı taksi şoförü sabahtan beri iş yapamadığını söylüyor.



Editör: TE Bilisim