Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!
 Siyasetin rotasını çizecek olan görüşmede Başbakan Davutoğlu'nun dosyasında şu başlıklar öne çıkıyor CHP'ye de sunulan "sınırlı süreli koalisyon" önerisi.
- Seçime endeksli bir azınlık hükümetine destek talebi.

- Mevcut hükümet desteklenerek ekimde erken seçim.

AKP ile CHP arasında koalisyon defterinin kapanmasının ardından Başkent, yarın yapılacak Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine odaklandı. TBMM'de, saat 14.00'te gerçekleşecek zirvede Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye üç mesaj ve üç teklifle gidecek.

KOALİSYON: Davutoğlu, 4 yıllık koalisyon olmasa da, Kemal Kılıçdaroğlu'na da ilettiği "sınırlı süreli koalisyon" önerisini gündeme getirecek. Eğer Bahçeli bu fikre sıcak bakarsa, 23 Ağustos'a kalmadan gereken adım atılacak.

AZINLIK HÜKÜMETİ: Seçime endeksli bir azınlık hükümeti kurulması ve belli bir takvim içinde seçime gidilmesi önerilerden diğeri. Bahçeli'nin daha önce sıcak bakmadığı bu öneriye, yeni tablo karşısında nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor. Kulislerde, bu ihtimalin de düşük olduğu belirtiliyor. ERKEN SEÇİM: Seçim için 18 veya 25 Ekim önerisinde bulunulacak. Seçime, mevcut hükümetle gidilmesi öngörülüyor. Her türlü seçenek masada

KARAR MECLİSTEN ÇIKSIN: Başbakan Davutoğlu, ister hükümet kurulsun ister seçim kararı alınsın, bu süreçlerin Meclis tarafından işletilmesini istiyor. Cumhurbaşkanı'nın kararıyla "seçim yenileme" kararı alınması ve "seçim hükümeti" kurulmasının, siyasetin rayında olmadığı görüntüsü oluşturacağını savunan Davutoğlu, bu hassasiyetini Bahçeli ile de paylaşacak.

SİZ NE İSTİYORSUNUZ: Bahçeli'nin, sürekli AK Parti'nin izlemesi gereken yolla ilgili değerlendirmeler yapması AK Partililerin tepkisine yol açmıştı. Davutoğlu'nun da, "Biz seçeneklere ve partilere kapımızı kapatmadan samimi bir istişare süreci yürüttük. MHP'nin de yapacakları konusundaki değerlendirmelerinizi bekliyoruz" mesajı vereceği kaydediliyor. GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK: Başbakan Davutoğlu'nun, Bahçeli'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözleri dolayısıyla da hassasiyeti ileteceği belirtiliyor. Davutoğlu'nun, "Saraya sırtını dönsün" diyen Bahçeli'ye, "Uyum içinde çalışmayı sürdüreceğiz" mesajını vereceği kaydediliyor. 



(Hakkı Kurban - Akşam)
Editör: TE Bilisim