En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
 AKP, CHP'den farklı bir koalisyon arayışı sürdüreceği MHP'ye iki seçenekli koalisyon paketi sunacak. Hükümetin kurulması için anayasal süre 23 Ağustos'ta doluyor. CHP ile koalisyon görüşmelerini sürdüren AKP'de, MHP seçeneği de masada duruyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP ile temasların olduğunu söylemesi üzerine gözler MHP'ye çevrildi.
Kulislerde AKP'nin MHP ile olası bir koalisyon görüşmelerinin CHP'den farklı yürüteceği belirtiliyor. AKP MHP'ye 2 seçenekli koalisyon paketi sunacak. 

AKP öncelikli olarak MHP'ye koalisyon kurmak istediğini söyleyecek. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim gününden bu yana sürdürdüğü 'koalisyon istemiyorum' ısrarı devam ederse, tekrar seçimde kurulacak olan seçim hükümetinde HDP'nin yer almasını istemeyen AK Parti ikinci seçenek olarak seçim tarihi belli azınlık hükümeti teklifini götürecek.

KASIM VEYA MAYIS

AKP, MHP'ye ya kasımda ya da mayısta seçim yapılacağını belirterek kurulacak AKP azınlık hükümetine destek isteyecek. Kulislerde, koalisyon olmazsa MHP'nin de AKP gibi seçim hükümetinde HDP'nin yer almaması için buna sıcak bakacağı belirtiliyor.

Bunun için MHP'nin AKP'ye güvensizlik oyu vermek yerine çekimser kalarak AKP azınlık hükümetini destekleyeceği belirtiliyor. Olası bir AKP-MHP koalisyonunda ise AKP'nin öncelikli konuları da belli oldu. AKP'nin ister koalisyon olsun ister azınlık hükümeti kurulsun MHP'ye götüreceği teklifin başlıkları da netleşmeye başladı. Buna göre AKP, seçim barajının düşürülmesini, 1991 seçimlerinde olduğu gibi hem milletvekili hem de partiye oy verilmesini sağlayan tercihli seçim sistemi değişikliği yapılmasını önerecek.

AKP, belediye meclisi kararı ile yapılan son zamanlarda HDP'nin elinde bulunan belediyeler kanalıyla şehir ve köy isimlerinde yaptıkları değişikliklerin de önüne geçmek istiyor. Bunun için MHP'ye götürülecek teklifler arasında bir yasal değişikliğe gidilerek belediyelerden bu yetkinin alınması ve Bakanlar Kurulu'na yetkinin verilmesi de yer alacak. AKP, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu'nda da bir takım değişiklikler yapılması teklifini götürecek.
Editör: TE Bilisim