Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
 Doğu Karadeniz zirveleri olan 2.500'e yaklaşan tepelerde yayla şenlikleri yaz aylarında sırayla yapılıyor. Yüzlerce yıllık sürdürülen yayla şenliklerini bu kez haberalp olarak yerinde izledik. Zigana dağının sırtlarında düzenlenen Kadırga şenliklerinde sahnede bile AKP siyasi simgeli afiş asılıydı. AKP siyasi simgeli afişe duyulan rahatsızlık ikaza rağmen indirilemedi. AKP'li belediye başkanlarının sıra ile selamlama konuşmaları ve seçilen cümleler aynı zamanda acı bir gerçeği ortaya koyuyordu.

Yüzlerce yıldır süren yayla şenliklerinde hala toz duman ve kan ter içinde yolu ilkel olan bir görüntü gerçekten utanç vericidir. Tek övündüğü yol yapmak olan ve bu uğurda satmadık yer bırakmayan AKP suç üstü yakalanmıştır. Gerek Kadırga gerekse diğer yaylalarda Türk milletinin asil geleneği fiilen alana damgasını vururken bu asil milletin ismi ya ağıza alınmıyor yada AKP Ankara milletvekili Ahmet Gündoğdu'nun ''Türk faşizmi'' suçlamasına muhatap oluyor. Türk ismini ağzına almayan Şalpazarı asıllı Üsküdar belediye başkanı ''Türkiyeliyiz'' diyerek bu asil milletin adını ağzına alamıyor. Halbuki oradaki gelenek Türk milletinin adı ile şanı ile orta Asya'dan beri devam eden asil yayla geleneği zamana meydan okuyor. Yarın o başkanlar hayatta olmayacak ama bu gelenekler Türk milletinin adı ile sanı ile sonsuza kadar sürecektir.

Türk milletinin geleneğini yaşatan şenliklerde bu necip milletin adını ağzına alamayan AKP'li siyasetçileri bu millet mutlaka tasfiye edecektir. Trabzon Ortahisar belediye başkanının mikro milliyetçi tavrı orada olan diğer insanları incitti. Herkesin kendi anne baba veya doğduğu yeri belirleme hakkı yaratıcıya aittir. Herkes nereli ise bu ülkede yaşayan her insan en az onun kadar oralıdır. Trabzonluyuz Karslıyız Gümüşhaneliyiz Hakkariliyiz nereden olursak olalım tek bir millet olarak adımız Türktür bizim. Burada açıkça yazmanın fitneye davetiye çıkaracak beyanların yeri orası değildir. Evet o yayla alanı Vilayet olarak Gümüşhane sınırlarında bulunmasına rağmen bölgede yaşayan ve ülkenin her yerinden gelen insanların hatta dünyanın Turizm açısından dikkati çekilmesi gereken bir yerdir.

Üsküdar belediye başkanının şenliklere katkısı belediye seçimlerinden kalan ''aday adayı'' ibaresi silinen AKP logosu bırakılan afişlerle duyuruldu. Bu zeminler Türk milletinin partiler hizipler sosyal gruplar ve her türlü sosyal zenginlikler üstü Cuma Arafat ve bayram ruhu ve havasında geçmesi gereken birlik bütünlük ve kardeşlik zeminleridir. Burada ucuz siyaset arayışı tiksindirici basitliktir. Türk milletinin bu geleneğini yaşatan Gümüşhane, Trabzon, Giresun,ülke ve dünyanın her yerinden katkı ve katılım yapan herkese selam saygı ve muhabbetlerimizi arz ediyoruz. Yılların kazancı birlikte yaşama iradesine hiç kimse mani olamayacak kucaklaşmalar kıyamete kadar sürecek bölge insanının muhabbetini AKP bozamayacaktır.

Editör: TE Bilisim