Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
M.Emin Dindar, sözde çözüm sürecinin bütün bölgeyi temsil etmediğini, halkın statü beklediğini söyledi.

Dindar, “Yerel yönetimleri güçlendirme statüsü mü kuracağız, özerklik mi ne? Öcalan ile elbet görüşülecek. Dünkü kırmızı çizgiler şimdi kırmızı halı oldu” dedi.  

AKP’li eski vekil Dindar’dan PKK talepleri

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni çözüm sürecinin adı olan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin iç yüzünü AKP’nin eski Milletvekili Mehmet Emin Dindar anlattı.

Yeniçağ’a konuşan Dindar, çözüm sürecinin HDP ve PKK’sız olamayacağını söyledi.

Yeni Milli Birlik ve Kardeşlik projesinde terörist başı Abdullah Öcalan ile de görüşüleceğini söyleyen Dindar, Barzani’nin Türkiye ziyaretinde serilen kırmızı halıyı anımsattı. Dindar, “Gün gelecek bizim kırmızı çizgilerimiz, oradaki yöresel ve bölgesel temsilcileri ağırladığımız zaman kırmızı halıya dönüşecek” dedi

Dindar, bu projenin çözüm sürecinin daha gelişmiş hali olacağının sinyallerini verdi. Bölgede sadece HDP ve terör örgütü PKK’nın muhatap alınmayacağını belirten Dindar, aşiret reisleri, imamlar, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının da söz hakkının olacağını kaydetti. Mehmet Emin Dindar, “PKK veya HDP dışındaki diğer insanlara değer verdiğinde çözüm süreci yükselebilir kanısındayız. Şimdi öyle bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı sadece PKK ve HDP değil orada yaşayan insanların tümü bizim muhatabımızdır diyor” diye konuştu.

Bölge halkının hükümetten statü beklediğine dikkat çeken Dindar, artık yeni adımlar atılmasının zamanının geldiğini belirtti. Yeni adımları sadece HDP ve terör örgütü PKK ile atmayacaklarını söyleyen Dindar, şunları kaydetti: “HDP ve PKK’sız olur mu hayır. Ama sadece onlarla yapılan bir barış süreci yürümedi, gitmedi. Her birinden bir temsilci mi seçilecek onu bilemiyorum. Ama bir model belirlenecek.” Proje hayata geçirilirken Öcalan’la da görüşmenin devam edileceğinin altını çizen Mehmet Emin Dindar, “Projenin çözüm sürecinden en büyük farkı, bütün herkesin muhatap alınacak olmasıdır. Öcalan ile elbet görüşülecek. Görüşülmüyor denirse yanlıştır. Abdullah Öcalan da o bölgede bir etkendir, söz sahibidir, PKK bir etkendir” diye konuştu.  
Editör: TE Bilisim