İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
 Asgari ücreti 1.300 liraya çıkaracağını açıklayan AKP, bunu 2016 Aralık ayında yapacak.

7 Haziran seçimleri öncesi asgari ücretle ilgili hiçbir vaatte bulunmayan ve CHP’nin seçim vaadiyle de dalga geçen AKP, 1 Kasım seçimleri öncesi çark ederek, asgari ücreti 1.300 liraya çıkaracağını açıklamıştı.

Ancak seçmeni yanıltan AKP, bunu Aralık 2016’da yapacak. Bu durumda asgari ücret zaten 2016 Aralık ayında 1.300 liraya otomatik olarak yükselmiş olacak. Yani AKP, asgari ücret zam yapmayacak.

Konuyla ilgili açıklama, AKP’nin ekonomi kurmayı Ali Babacan’dan geldi. Katıldığı televizyon kanalında konuşan Babacan, şunları söyledi: “Asgari ücret konusu en son gece son dakikada karara bağlanmış bir husus. Çok ciddi tartışmalar oldu kendi içimizde. 1 Ocak’ta asgari ücret artışı olacak ama bizim niyetimiz Aralık 2016′da 1.300 TL olması. İşte tehlike sınıfına göre ayrı asgari ücret belirlemek de gündemimizde.”
Editör: TE Bilisim