Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Aksaray’da adres sorma bahanesi ile müstakil bir evin kapısını çalan 2 kişi evde yalnız olan 68 yaşındaki kadının elini kolunu bağlayarak darp ettikten sonra evi soyup soğana çevirdi. Olay bugün öğle saatlerinde yaşandı.

Aksaray’ın merkeze bağlı İsmail ve Medine Yıldırım çiftinin evine adres sorma bahanesiyle gelen 2 kişi, evde yalnız olan Medine Yıldırım’ın (68) anladıktan sonra yaşlı kadının ağzını kapatarak içeriye girdi. Ardından yaşlı kadını darp eden kişiler kadının ellerini ve ayaklarını bağlayarak evi adeta soyup soğana çevirdi. Yaşlı kadına 'paralar nerede' diye soran kimliği belirsiz kişiler evi darma dağın ettikten sonra bir miktar para ve birkaç parça eşya alarak olay yerinden kaçtı. Bu sırada pencereden bakan komşusu durumu fark edince hemen eve geldi. Evde yaşlı kadının elleri ve ayakları bağlı olarak bulan komşu durumu hemen polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri bölgeyi adeta abluka altına alırken, olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatıldı.
Yaşadığı korkunç olayı anlatan yaşlı kadın kendisinden para istediklerini belirterek, “Benden para istediler. Bende param olmadığını söyledim. 20 liram vardı onu da çıkarıp aldılar. Sonra evin altını üstüne getirdiler. Tamamen aradılar evimi. Elimi ayaklarımı bağladılar. Sonra evi aradıktan sonra da kaçtılar. Beni dövdüler, kalçalarıma vurdular ağrıyor” diye konuştu.
Kadının eşi İsmail Yıldırım (70) ise sabah evden işe giderken kendisine adres sorduklarını ve odun kesileceğini söylediklerini belirterek, “Bana odun kesip kesmediğimi sordu. Bende keserim dedim ve numaramı aldılar. Sonra da ararız deyip gittiler. Bende çarşıya işime gittim." dedi.

Olayı fark eden komşu Şule Atalay ise sabah saatlerinde 2 şahsın evin önünde sigara içtiklerini gördüğünü belirterek, “Bu 2 şahıs sabah dayımla da konuştular. Bende tanıdık falan zannettim. Ondan sonra içeriye girmişler. Elini ayağını bağlamışlar. Ne var ne yok götürmüşler” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim